Від чого залежить ціна металопластикового вікна

Сьогоднішній ринок виробництва і збуту пластикових вікон і конструкцій пропонує величезну кількість різних виробів і послуг з ПВХ профілю виробництва як провідних світових брендів, так і маловідомих нових торгових марок.

Великий розкид цін, дуже часто, змушує покупця робити невірний вибір і купувати вікно сумнівної якості і без будь-якої гарантії. Вибираючи вікно, майте на увазі, що досить доступна ціна пластикового вікна від віконного супермаркету winstore.com.ua, це не результат маркетингових маніпуляцій і використання низькоякісних матеріалів, а дійсно оптимальне поєднання задоволення споживчих запитів з використанням найсучасніших технологій, профілю, фурнітури, склопакетів відомих європейських виробників.

Отож, що і яким чином впливає на кінцеву вартість вікна?

ПВХ-профіль

Вибираючи профіль пластикових вікон, кожен споживач стикається з двома варіантами: взяти профільну систему з ім'ям (бренд), або вибрати маловідому профільну систему.

Вибираючи бренд ми звичайно отримуємо деяке подорожчання "за ім'я", але разом з цим ми отримуємо і гарантію, підтверджену не одним десятком років екслпуатаціі. Світові виробники-гіганти (Veka, Rehau, KBE) постійно вдосконалюють свою рецептуру і номенклатуру (асортимент), грунтуючись не тільки на лабораторних випробуваннях профілю при різних температурах і вітрових навантаженнях, але і спираючись на відгуки споживачів і дослідження вікон на реальних об'єктах на всьому терміні реальної експлуатації.

Всі профілі підрозділяються на:

  • Класи (А, В С) (по товщині зовнішньої стінки);
  • Кількість камер (3, 4, 5, 6, 7 камерний);
  • Ширину профільної системи (від 58 мм до 96мм);
  • Клас енергоефективності (А ++, А +, А, В, С)

Склопакет

Склопакет - чим він товстіший, і чим більше в ньому камер, тим дорожче вікно. Застосування енергозберігаючого скла, тонування, декоративна розкладка, товсте скло для додаткової звукоізоляції - збільшують вартість склопакета. До речі, різниця в ціні між однокамерним склопакетом (24 мм) і стандартним двокамерним (32 мм) не дуже велика.

Фурнітура

На вартість вікон ПВХ впливає фурнітура - механізм, що забезпечує відкривання/закривання. Відповідальні виробники пластикових вікон на фурнітурі не економлять і співпрацюють з надійними виробниками. Термін служби хорошої фурнітури, для прикладу, німецького виробника Roto, складає не менше 15000 циклів (приблизно 20 років). Дощу і морозу такий механізм не боїться, скрипіти не буде, закривається плавно, а регулюється легко.

Дизайн і колір

На ціну впливає дизайн - на пластикові вікна теж існує певна мода. Вікно сучасного дизайну - з плавними лініями і закругленими краями - буде коштувати трохи дорожче.

Нестандартний колір збільшить вартість пластикового вікна. Ламіноване (покрите міцною кольоровою плівкою) з одного боку вікно буде коштувати приблизно на 10% дорожче, ніж звичайне біле. Якщо кольорове покриття двостороннє - ціна вікна збільшиться на 15-20% в порівнянні з білим.

Монтаж

На загальну вартість замовлення буде впливати і ціна за монтаж. Вона залежить, в першу чергу, від особливостей будівлі, де планується установка вікон. У цегляних будинках монтаж складніше, ніж в панельних, вимагає більш високої кваліфікації і великих зусиль.

Для установки вікон ПВХ в цегляному будинку потрібно більше витратних матеріалів, в тому числі монтажної піни, тому такий монтаж буде коштувати приблизно на 10% дорожче, ніж в панельному. А ще в цегляних будинках ширші укоси і підвіконня, які теж приведуть до збільшення загальної вартості установки вікна.