Переваги гранітних памятників

На сьогоднішній день досить великий вибір різних матеріалів для пам'ятників. Стикаючись з вибором, варто врахувати багато чинників і звичайно хотілося б, щоб ціна була прийнятна. З огляду на зовнішній вигляд, якість і ціну варто звернути свою увагу саме на граніті вироби, як мінімум тому, що цей камінь натуральний, а також має високу міцність і доступну ціну.

Граніт можна сміливо вважати найпопулярнішим матеріалом для виготовлення пам'ятників. Вироби з цього природного каменю мають ряд переваг, які вигідно відрізняють їх від надгробків з інших матеріалів. А вигідно замовити гранітні памятники Львів ви зможете в компанії МЕМОРІАЛ. 

Гранітний пам'ятник має одну найбільш важливу властивість - він неймовірно довговічний і може протриматися в первозданному вигляді десятки, а то і сотні років. При цьому він не вимагає додаткового догляду. 

Плюси пам'ятників з граніту

  • Довговічні, не піддається корозії і не бояться морозів;
  • Не вицвітають від сонячних променів і ультрафіолету;
  • Міцний камінь, не тріскається «з віком»;
  • Не вступають в реакцію з будь-якими миючими засобами, і іншими агресивними рідинами - поверхня залишається ідеальною;
  • Розводів від опадів не залишається.

Доказаний факт: найміцнішою природною речовиною на планеті вважається алмаз, друге місце в цьому списку займає саме граніт.

Природа створила безліч його різновидів, що відрізняються за кольором і фактурою. Ще стародавні майстри оцінили дивовижні властивості цього каменю - багато архітектурних пам'ятників, які дожили до наших днів, створені саме з граніту.

Складається граніт в основному з кварцу, в який вкраплені польовий шпат. Останній якраз і «вирішує», якого кольору буде сам камінь. У природі переважають такі відтінки: світло-сірий, дещо рідше рожевий або жовтий і зовсім рідкісні зелений або червоний.

Кварц є склоподібні зернятка, зазвичай не мають кольору, але іноді і блакитні. У граніті він буває різного розміру - від 1 до 10 мм. Матеріал з дрібними зернами міцніший, але і коштує помітно більше крупнозернистого.

Граніт формується глибоко в земній корі з повільно остигає магми. Походження цього каменю має широку географію. В СНД це в основному сировин з російської Карелії, України, а також значні поклади є Індії та Китаї.

Фізичні властивості граніту

  • Довгий термін служби - почне руйнуватися тільки через 1000 років;
  • Висока міцність - цей показник піднімається до 3000 кг / куб.м;
  • У два рази міцніший, ніж мармур;
  • Практично не здатний вбирати вологу - водонепроникний;
  • Стійкий до морозів - не змінює своїх властивостей протягом більш ніж 300 циклів замерзання / відтавання;
  • Безліч варіантів фактури роблять граніт універсальним декоративним матеріалом;

Цей природний камінь має безліч різних відтінків, причому його не полірована поверхня відмінно поглинає світло, а полірована відбиває - створюючи ефект дзеркала.

На завершення слід зазначити, що граніт прекрасно гармонує з іншими матеріалами, наприклад, з тим же мармуром.