Названо кращого молодого футболіста планети

Французьке авторитетне спортивне видання L'Equipe на початку березня представило рейтинг кращих молодих футболістів планети. Перше місце зайняв 18-річний іспанський нападник «Барселони» гвінейського походження Ансуї Фаті.

На другій сходинці розташувався 18-річний Едуарду Камавінга з французького «Ренна». Третє місце в рейтингу зайняв нідерландець Райан Гравенберх з «Аякса». А на сторінках популярного видання fanday.net ви дізнаєтесь про інші важливі події футбольного світу. 

Фаті дебютував у дорослій команді синьо-гранатових в серпні 2019 го. Він став наймолодшим дебютантом Барселони за 76 років. Перший гол у складі каталонців він забив 31 серпня того ж року, вразивши ворота «Осасуни». На рахунку Фаті 11 голів в 31 матчах за клуб.

На міжнародному рівні Фаті представляє збірну Іспанії. Він уже встиг дебютувати в основній команді. На рахунку футболіста чотири матчі і один гол.

У 17 років Ансуї Фаті встиг побити більше 10 рекордів, у тому числі досить значних. Він наймолодший автор голу в історії збірної Іспанії (17 років і 311 днів), наймолодший гравець в історії Ла Ліги, який зробив дубль (17 років і 94 дні), наймолодший автор голу в історії Ліги чемпіонів (17 років і 40 днів) , наймолодший автор голу на «Камп Ноу» (16 років і 318 днів), далі купа досягнень скромніше.

У матчі першого туру нового сезону Фаті не бив рекорди, але все одно змусив всіх про себе говорити. Два голи і зароблений пенальті - божевільна статистика, яка раптово - величезна рідкість для «Барселони» - перевела фокус уваги з Лео Мессі на нового героя.

Фаті настільки ж голосно заявляє про себе на полі, наскільки він тихий за межами поля. Він каже вкрай рідко, а коли говорить - про те, як гордий грати поруч з Мессі, як гордий захищати кольори збірної Іспанії, як гордий забивати на «Камп Ноу» і так далі.

До речі, нападаючий «Барселони» Ліонель Мессі зізнався, що Ансуї Фаті справив на нього враження ще на перших тренуваннях. У цьому сезоні 16-річний гравець забив 2 голи і зробив 1 гольову передачу в 5 матчах.

- Ансуї Фаті справив на мене враження вперше, коли я побачив його на тренуванні, - цитує видання Sport.es Мессі. - У нього є все, щоб стати важливим гравцем «Барси» в майбутньому. Але найголовніше, він повинен переконатися, що тиск не вплине на нього, тому він може продовжувати зростати.

Варто зазначити, що Ансуї Фаті сприймається «Барселоною» як футболіст, який дуже скоро може замінити Ліонеля Мессі і стати новим лідером команди.

Іспанська преса повідомляє, що нещодавно «Барселона» отримала дуже вигідну пропозицію від «Манчестер Юнайтед» по трансферу Ансуї Фаті. За молодого форварда запропонували € 150 мільйонів. Він повинен був переїхати влітку цього року. Але «Барселона» відповіла категоричною відмовою.