Як вибрати фен для волосся для домашнього використання

Головні характеристики сучасних фенів можуть вплинути на вибір того чи іншого пристрою.

Наприклад, фен Ровента — це багатофункціональний пристрій, який дозволить вам експериментувати зі своєю зачіскою.

Потужність і режими роботи фена

Чим потужніший фен, тим швидше він висушить волосся. Якщо ви маєте коротку стрижку, то цим параметром можна знехтувати. Якщо ж навпаки, то фен на 2000–2600 Вт просто необхідний. Ще краще, якщо у приладу є АС-мотор, який дозволяє фену довго працювати без зупинки. Саме такі пристрої використовують в салонах краси, але і для домашнього фена АС-мотор стане гарантією довгого терміну служби.

Зазвичай у якісному фенові передбачено декілька температурних і швидкісних режимів. Проте, як показує практика, скоріше за все ви використовуватимете лише один режим для сушки волосся. Однак набагато приємніше, коли є вибір, а не тільки два варіанти — дуже гарячий або ледь теплий. Крім того, різні режими необхідні, щоб правильно висушити волосся і не «перепалити» його.

Функція холодного сушіння допоможе закріпити укладку і остудити волосся після гарячих процедур. Така опція стане в пригоді власникам довгого густого волосся і тим, хто використовує фен кожен день.

Якщо ви хочете швидко зробити стильну та модну укладку, то ваш вибір — фен Браун.

Іонізація

В описі багатьох пристроїв для укладання волосся ви побачите функцію іонізації. Але що це таке і як впливає на волосся? Усе дуже просто: за рахунок спеціального генератора повітря навколо приладу насичується негативними іонами. У результаті з волосся знімається статичний заряд, воно стає гладким та блискучим. Функція іонізації також не дає пересушувати локони і допомагає їм довше зберігати вологу. Іонізатор допоможе підтримувати здоровий вигляд волосся, якщо ви часто його сушите.

Додаткові насадки

  • Насадка-концентратор додається практично до будь-якого фену. Вона концентрує потік гарячого повітря, допомагаючи швидше висушити волосся і надати йому потрібної форми. З її допомогою можна випрямити локони або підкрутити кінчики: для цього вам знадобиться круглий гребінець для укладання і трохи терпіння. Чим вужчий концентратор, тим краще щільний потік повітря сушить волосся.
  • Насадка у вигляді щітки допоможе швидко випрямити волосся і додати йому форми. У комплекті зі звичайним феном таку насадку можна зустріти рідко — зазвичай це окремі пристрої, які служать в першу чергу для укладання, а не для сушки. Багато жінок використовують фен-щітку для формування легких локонів і акуратного каре.
  • Насадка-дифузор схожа на круглий диск з ніжками, які захоплюють волосся і розподіляють тепло по його довжині. Для короткої стрижки підійде невеликий дифузор з дрібними шипами, для довгого волосся знадобиться велика насадка.