Санаторії Одеси - кращі місця для відпочинку і оздоровлення на Чорноморському узбережжі

Серед чорноморських курортів Одеса є одним з найстаріших і найбільш популярних. Одеські санаторії отримали широку популярність не тільки на Україні, але і у всьому світі. Щоб зробити правильний вибір, потрібно мати уявлення про особливості кожного з них.

Санаторії Одеси один з найпопулярніших видів відпочинку в Одесі. Вибираючи тут відпочинок ви отримуєте одночасно і проживання на курорті біля моря, і якісне здорове харчування, і в якості бонуса - комплекс ефективних оздоровчих процедур. Тут в приємній атмосфері розслабленого відпочинку біля моря ви зможете привести в порядок нервову систему, пройти обстеження свого організму, отримати консультацію фахівця, лікаря, візит до якого ви давно відкладали.

І все це за дуже помірну плату, ціни тут радують, і дають можливість вам відпочивати довше, пройти повний курс процедур, краще відновити своє здоров'я. Для особливо вимогливих до якості послуг гостей санаторії можуть запропонувати для проживання люкс-номери, котеджі, корпуси з відмінно продуманим дизайном і найвищим сервісом. Всі санаторії в Одесі ви знайдете на сайті odecca.ua, а ми розповімо про кращі місця оздоровлення і відпочинку.

Курорт Великий Фонтан розташовується за пляжами Аркадії. Він отримав свою назву через безліч струмочків, які стікають до берега Чорного моря. Найбільшою популярністю користуються санаторні установи «Червоні зорі», імені Горького і «Одеський», оточені хвойно-листяним парком. Вони пропонують відпочивальникам загальнозміцнюючі і цілющі процедури з використанням мінеральних вод та Куяльницького грязей.

Примикає до адміністративного центру Одеси курорт Аркадія, що тягнеться в південному напрямку вздовж чорноморського узбережжя. Він знаходиться біля паркової зони, Ботанічного саду і Центрального парку. Тут є безліч розважальних закладів як для дорослих, так і для дітей. У цьому місці розташовуються санаторні установи «Магнолія», «Біла Акація» і «Молдавія».

Найстаріший в світі грязьовий санаторій Куяльник розташовується на північному сході Одеси. Найбільшу популярність серед місцевих санаторіїв отримав санаторій імені Пирогова, який знаходиться на правому березі Куяльницького лиману. Він більше підходить для проходження лікувальних процедур, ніж для звичайного відпочинку. Тут поправляють здоров'я люди з хворобами опорно-рухового апарату, нервів, сечостатевої системи.

Курорт Чабанка здобув популярність після відкриття в 2009 році в декількох сотнях метрах від чорноморського узбережжя однойменного комплексу, що включає в себе аквапарк, СПА-зону і бізнес-центр. Він віддалений від Одеси на двадцять п'ять кілометрів. Відпочиваючі можуть пройти тут різноманітні фізіотерапевтичні процедури, скористатися підводним гідролазерним душем-масажем і таласотерапією, прийняти лікувальні ванни.

Курорт Сергіївка знаходиться на березі Шаболатського лиману в вісімдесяти шести кілометрах від Одеси. Він славиться безліччю цілюще-оздоровчих процедур, що проводяться в десятках розташованих тут пансіонатів і санаторних установах. Більшість з них працює лише в пляжний сезон, проте деякі санаторні установи надають відпочиваючим свої послуги цілий рік. Лікування проводиться за допомогою лікувальних грязей, морської води і води. Найвідомішими санаторними установами в цій курортній зоні є «Вікторія», «Патрія» та імені Сергія Лазо.