Куточок споживача: що потрібно знати про оформлення і розміщення

Куточок покупця, інформаційний стенд або документи в файлах, які регламентують ведення торгівлі суб'єктами господарювання, відносини між покупцем і продавцем, обов'язки продавця перед споживачами та контролюючими органами, та інша інформація є майже в кожній торговій точці, закладах харчування, чи надання послуг.

В Україні куточок замовника - обов'язковий атрибут будь-якого підприємства, фірми чи магазину, що реалізує товари народного споживання. Окрім того, плакати з інформацією створюють певний стиль в інтер'єрі закладу і є запорукою якості послуг, що надаються для потенційних і постійних клієнтів.

Згідно з чинним законодавством, наявність інформаційної дошки з відомостями про діяльність підприємства, є обов'язковою, а їх відсутність  може викликати масу питань у державних органів. Зокрема, за відсутність куточка покупця або неповне розміщення відповідних документів компанія несе відповідальність у вигляді адміністративного штрафу.

Як і де розміщувати

Розміщуючи куточок споживача, варто врахувати наступні аспекти: оформлення та доступність викладених даних. Нікого не зацікавить недбало укомплектовані файли і брудні книги. Презентабельний зовнішній вигляд і зручне розміщення - це гарантія відмінного обслуговування, яка стане спонукою для клієнта звернутися в компанію або прийти в магазин знову.

Підтримка естетичного зовнішнього вигляду кафе, салону краси може гарантувати готове, акуратно зроблений, якісний виріб. Тому рекомендується купити готовий куточок споживача, на сайті https://stendua.com/ru/kutochki-spozhivacha можна зробити замовлення.

Помістіть інфо-стенд на видному місці і скористаєтеся порадами професіоналів:

  • Повісьте на вході або іншому місці, яке неможливо не помітити;
  • Підбирайте кольори і форму відповідно до дизайну приміщення або фірмовим стилем, тим більше є можливість замовити куточок покупця за індивідуальним макетом;
  • Тримайте завжди в чистоті, так як це важливі атрибути для клієнтів.

Будь-який підприємець, вирішивши почати свою справу, в першу чергу набуває необхідне майно для ведення бізнесу. Заклади торгівлі, харчування, сфери послуг та іншого змушують власника купити куточок покупця.

Так як на представленої дошці поміщені всі необхідні нормативні документи та дозвіл на роботу компанії відповідних служб. Перелік документів для куточка споживача:

  • Копії свідоцтва про реєстрацію, платника ПДВ або єдиного податку, інформація про керівника компанії;
  • Закон України «Про захист прав споживачів» з усіма поправками і доповненнями;
  • Список товарів, які не підлягають поверненню (засоби особистої гігієни, парфумерія тощо)
  • Копії ліцензій на алкоголь, спиртне;
  • Правила торгівлі. Не обов'язково цілком розміщувати всі правила, можна розмістити той розділ правил, який актуальний для Вашої діяльності, наприклад "Правила торгівлі дорогоцінними металами".
  • Телефони контролюючих організацій, що відповідають за захист прав покупців

Дана інформація корисна також для співробітників. Можна розмістити на куточку план евакуації, палаючі вакансії.

Види куточків споживача

Дані вироби можуть бути виконані з наступних матеріалів:

  • пластика;
  • двп;
  • коркової дошки.

Інформаційні стенди від компанії «Склад стендів» виготовляються з двп і пластика, і це завжди якісна, естетично оформлена і доступна за ціною продукція. У нас ви зможете придбати вироби на будь-який смак і колір. Замовити за розміром і іншими параметрами легко на сайті stendua.com. Можливо виготовлення виставкового щита за індивідуальним проектом для організацій, підприємств і магазинів з урахуванням всіх побажань замовників.

В компанії «Склад стендів» завжди можна замовити дошки з охорони праці, пожежної безпеки, місця розміщення інформації для відвідувачів. Придбати в Запоріжжя та інших містах України їх не буде проблемою, так як ми забезпечуємо швидке виготовлення і гарантуємо своєчасну доставку, що послужить приємним доповненням до незмінно високій якості нашої продукції.