Види і переваги скутерів

Чи замислювалися ви про покупку скутера? Це ідеальне обладнання, яке можна використовувати, коли ви хочете пересуватися, але не хочете йти пішки і не хочете витрачати купу бензину, коли їдете на автомобілі, щоб дістатися з точки А до точки Б.

Сьогоднв ми поговоримо про види скутерів і їх переваги, а в магазині мототехніки МотоГо ви зможете по найкращій вартості придбати найоптимальнішу для ваших потреб модель цього транспортного засобу.

Чому вигідно купувати скутери

Багато людей не бачать особливої ​​різниці між мотоциклами й скутерами. І дійсно, в чому різниця, якщо у обох видів пересування по два колеса, однакові розміри і навіть ціна не сильно різниться. А різниця є і чимала. Чому професіонали радять купувати саме скутер? Розглянемо його основні переваги:

  • скутери мають компактні розміри і невелику вагу. Для порівняння: вага скутера не перевищує 80-100 кг, а мотоцикла може доходити до 200 кг .;
  • двигун у скутера розташовується в безпосередній близькості до заднього колеса. Таким чином передачі подаються безпосередньо;
  • важлива деталь в умовах постійно зростаючих цін на бензин - порівняльне мале споживання палива. В середньому скутер спалює близько 2 літрів бензину на 100 км;
  • посадка для людини, що керує скутером набагато зручніша, ніж того, хто керує мотоциклом. Водій на скутері сидить рівно, ноги розташовуються на майданчику спереду. Від дорожнього бруду і пилу людини захищає кожух корпусу;
  • у скутерів є місткий багажник під сидінням;
  • ще одна перевага скутера - автоматична коробка передач, немає необхідності перемикати зчеплення. Позитивні моменти цієї особливості помітні в пробках;
  • компактність дозволяє не турбуватися про паркування: для такого малюка завжди знайдеться місце.
  • невисокі швидкості - запорука безпеки руху.

Види скутерів

У сучасному різноманітті серед такого популярного засобу пересування, як скутери, чимало різновидів. Неможливо прийняти рішення про те, який скутер купити, поки не розберемо існуючі на сьогоднішній момент види цих транспортних засобів.

  • Традиційні скутери - онуки тих транспортних засобів, які в нашій країні називалися словом "моторолер". Тепер це скутери в найлегкшій вазі і з найменшим обсягом двигуна. Відмінною їх особливістю є розташування мотора під сидінням і замість коробки передач поставлений варіатор.
  • Позашляхові скутери - відрізняються збільшеним ходом підвісок. Завдяки такій особливості на позашляховому скутері можна не тільки кататися по місту, а й спокійно підкорювати лісові стежки або долати дачне бездоріжжя.
  • Максіскутери - це вже практично мотоцикли, вірніше, скутери такого виду нічим не поступаються за своїм комфортом і швидкості мотоцикла. Він зручний для подорожей удвох, обладнаний місткими багажниками. Є моделі, які передбачають навіть установку туристичного вітрового скла. У таких агрегатів об'єм двигунів доходить до 250 кубів. У конструкції використовується традиційна для скутерів схема: картер варіатор, жорстко приєднується до двигуна і служить попутно маятником задньої підвіски.
  • Гіперскутери - швидкісні транспортні засоби з об'ємом двигуна до 800 кубічних сантиметрів. У їх конструкції вже є відмінності від традиційної скутерної системи: мотор з'єднується з варіатором, але також, як у мотоцикла жорстко кріпиться до рами. До заднього колеса від приводу йде додаткова передача. Така конструкція дозволяє використовувати в оснащенні вже більш потужні двигуни. Машини такого типу здатні розвивати швидкість до 160 км / год.
  • Скутербайки - поширений і навіть модний варіант скутерів. Цікавий тим, що це свого роду симбіоз скутера і мотоцикла, де передня частина - мотоцикл, з'єднаний із задньою частиною - скутером. В управлінні цією системою прийнята автоматична трансмісія.