Картини по номерам - ефективний спосіб зняття стресу і розвитку художніх здібностей

Картини по номерам - це прекрасна можливість для людей без художнього досвіду спробувати себе в новій ролі і створювати повноцінні художні твори, при цьому не обмежуючись тематикою і техніками живопису.

По завершенню полотно буде виглядати, як творіння професіонала. Подібного ефекту при малюванні за номерами вдається досягти завдяки шаблоном з пронумерованій поверхнею, яку необхідно всього лише замалювати відповідними фарбами. Така картина цілком може стати як прикрасою будинку, так і відмінним подарунком. А замовити чудові розмальовки картин по номерам ви зможете на сайті art-market.kiev.ua.

Малювання картин за номерами - це не просто веселе заняття. Це ще й корисно! Наведемо ключові переваги даної техніки. Звичайно, це відносяться і до класичного стилю малювання. Але що робити, якщо немає професійних навичок ? Звичайно використовувати живопис по номерам. Адже це:

Покращує координацію рук і очей

Малювання по номерам розвиває координацію. Термін «координація рук і очей» часто застосовують в професійному спорті. Він описує здатність зорової системи тіла обробляти інформацію, отриману через очі, і використовувати її для управління рухами рук. Поліпшення і підвищення швидкості взаємодії між мозком, очима і руками дуже важливо і в повсякденному житті. Крім того, розвиток даного навику вкрай корисний людям похилого віку.

Ефективний спосіб зняття стресу

Ймовірно, немає жодної людини, яка не зазнавала стресу. Один з ефективних способів позбутися стресу для дорослих - малювання. Але ж малювання за номерами має такий же ефект. Це заняття дозволить поліпшити самопочуття і огорне спокоєм. Крім того, малювання стимулює ділянки мозку, пов'язані з моторними навичками, почуттями і творчістю.

Малювання по номерам вимагає хорошої концентрації уваги, стимулює творчий підхід і заспокоює. Якщо ви відчуваєте стрес, малювання картин за номерами обовязково допоможе вам розслабитися!

Розвиває художні починання

Можливо, деякі молоді художники почали свій шлях малювання картин за номерами і це було їх першим досвідом в мистецтві. Ця техніка малювання може розкрити любов до мистецтва, про який ви раніше не підозрювали. Не дивуйтеся, якщо малювання за номерами призведе до більш серйозних художніх починань. 

З чого складаються набори для малювання за номерами

Комплектація кожного набору розмальовок по номерах складається з полотна на дерев'яній рамці, поверх якого нанесено пронумерований контур малюнка. Також надається набір стійких яскравих акрилових фарб з нетоксичних компонентів на водній основі. Кожен тюбик пронумерований і немає необхідності їх змішувати для досягнення потрібного відтінку. Крім того, в комплект входить набір пензликів для малювання з нейлонового еластичного волокна і контрольний лист.

У той же час для досягнення найкращого ефекту зі створення картини за номерами рекомендують дотримуватися наступних порад:

  • починати розфарбовувати з великих областей і поступово переходити до дрібних;
  • заповнювати всі області одного кольору і лише потім переходити до іншого;
  • наносити фарби зверху вниз;
  • закривати баночки з фарбами після використання, щоб вони не висохли;
  • покрити готову роботу акриловим лаком, який надає кольорам додаткову насиченість і яскравість.