Особливості і переваги джип-турів

Автотури (джипінг, джип-тури) досить популярні серед поціновувачів активного відпочинку. Адже подорожуючи на  машині по незайманим природним куточкам ви гарантовано отримуєте безліч пригод і вражень. Та й досвіду на все життя вистачить!

Автотуристи діляться на два табори: перші вважають за краще рівні асфальтовані дороги і цивілізований пейзаж, другі - непрохідні болота, пустелі і гори, щоб кожен новий кілометр був вистражданим, а не отриманим в подарунок. І для тих, і для інших в світі вистачає маршрутів. 

Що це таке

Автотури - це такий активний відпочинок, в якому для пересування використовується автотранспорт. Вони стали набирати популярність приблизно в середині минулого століття, коли екзальтовані дівчата зі своїми кавалерами їздили по узбережжі Франції, Італії або перетинали всю Іспанію тільки для того, щоб помилуватися заходом на березі океану.

Автотури дозволяють подорожувати без додаткових навантажень: поклали в багажник все необхідне - і вперед. Решта купите по дорозі. У шляху вас очікують незабутні враження чудові природні і історичні пам'ятки, та цікаві знайомства. На сайті https://planb.ua/ru/tour-category/avtoputeshestvie/ компанії ПланБ вам запропонують кращі авто-тури і джип-тури в різних куточках світу. Для любителів ексклюзивного відпочинку - це саме те, що треба! 

Джипінг - це різновид автотурів. Водії на потужних машинах долають природні перешкоди. Вони навмисно вибирають складні ділянки, щоб перевірити себе і автомобіль в справі.

Джипи дозволяють пробратися туди, куди шлях звичайного авто заборонений. Застрягти в грязі, болоті, на гірській дорозі - звичайна справа для таких мандрівників. Тут потрібні витривалість, терпіння і вправність, щоб досягти поставленої мети.

Особливості автотурів

Перед стартом великої подорожі потрібно продумати все до дрібниць - від їжі в дорозі до телефонів консульств в тих країнах, які ви маєте намір відвідати. Раптом вас загребуть до буцегарні, а ви не знаєте, до кого звернутися за допомогою.

Зазвичай автотури проходять в світлий час доби. Туристи ночують в готелях або наметах, кому який комфорт ближче. Наприклад, прихильники джип-турів за сервісом не женуться, бо виїжджають заради пригод і отримання адреналіну.

Для кожної людини відвідування чужої країни - вже екстрим. Іноземці люблять бувати в Україні, тому що тут вони потрапляють в такий вир подій - можна фільми ставити на основі цих історій. Все-таки вітчизняна природа і облаштованість в цілому значно відрізняються від європейських стандартів.

Джип-тури найчастіше проводяться з весни до осені. Є зимові тури, але вони нетривалі: в холод краще не ризикувати і не відлучатися від теплого житла на багато днів. Зимовий джипінг - це завжди поїздки по відомому маршруту з мінімальним ризиком для життя.

В дорозі багато, якщо не все, залежить від автомобіля. Його підготовкою треба займатися заздалегідь, ретельно продумати всі деталі, взяти запас грошей для заправки, дізнатися, які марки бензину є за кордоном, де знаходяться заправки, станції техобслуговування та інше.

Нерідко туристів в джип-турах супроводжують інструктори. Вони допомагають з ночівлею, приготуванням їжі, забезпечують безпеку, в загальному, намагаються зробити подорож більш комфортним. Турагентства зазвичай пропонують заздалегідь розроблені маршрути, які досліджені гідами уздовж і поперек. Але можна за бажанням внести зміни. Коригування приймаються і по ходу подорожі - все-таки це не океан, а земля, є куди відступати.