Кредит під заставу нерухомості: особливості оформлення, переваги і ризики

Достовірно дізнатися, коли одна людина вперше поділилася своїми статками з іншими, скажімо так, на не безоплатній основі, практично неможливо, але факт залишається фактом: з того моменту минуло не одне тисячоліття.

За цей час було розроблено величезну кількість варіантів кредитування, які активно використовуються сьогодні різними банками та іншими фінансовими установами, і один з них - кредит під заставу нерухомості. На сайті https://creditinvest.com.ua/dengi-pod-zalog-kvartiry ви зможете ознайомитись з особливостями і перевагами компанії Credit Invest, розрахувати в режимі онлайн кредит під заставу квартири, а також отримати безкоштовну консультацію.

Суть подібного варіанту кредитування проста: вам виділяється певна сума грошей, які ви повинні виплатити після закінчення попередньо обумовленого терміну, при цьому, додавши до неї суму по заздалегідь обговорених відсотків по кредиту, яка стягується, скажімо так, за його обслуговування. Все як завжди, за винятком того, що свідченням вашої платоспроможності і гарантом повернення грошей кредитору виступає ваша нерухомість, яку використовують в якості застави.

Переваги і ризики кредитування під заставу нерухомого майна

Природно, що, отримавши кредит під заставу нерухомості, ви як і раніше залишаєтеся власником, припустимо, своєї квартири, ви також продовжуєте в ній проживати, але тільки вводяться певні обмеження на її продаж, а в разі неможливості повернення кредиту банк може забрати її. В принципі, все те ж саме, що і при здачі речей в ломбард, тільки тут мова йде про більш щадить процентній ставці і тривалому терміні кредиту.

Що ж стосується переваг подібного способу кредитування, то вони полягають, перш за все, в можливості взяти на досить тривалий час велику суму грошей в якості кредиту, не зазнавши проблем з пошуком поручителів, збором довідок про доходи і т.д.

Кредит під заставу нерухомості - це цілком реальний спосіб вирішення тимчасових і цілком серйозних фінансових труднощів, але, повторимося, тільки за умови, якщо ви впевнені в тому, що зможете виконати всі передбачені договором зобов'язання. Тому не зайвим буде перед тим, як укладати такий договір, проконсультуватися з цього приводу з кредитним брокером або юристом.

Недоліки такої форми кредитування пов'язані, в першу чергу, з неможливістю кредитоотримувача виконати взяті на себе зобов'язання, а також, з обмеженнями на продаж, а в деяких випадках і на здачу в оренду нерухомого майна. На останній нюанс хотілося б звернути увагу, бо багато обивателів забувають зазирнути в кредитний договір перед тим, як заселити квартирантів. Заборонити зробити це кредитна організація не в змозі, але ось заручитися її офіційною згодою вам, знову ж таки, в деяких випадках, доведеться.

Вимого до позичальників

До одержувачу кредиту під заставу нерухомості пред'являються деякі вимоги. Він повинен бути не молодше 18 років під час укладання угоди і не старше 70 років в момент, коли закінчиться дія кредиту.

Він повинен бути громадянином України з пропискою на її території. Заставна нерухомість може і не бути в його власності. Уклавши угоду з банком, клієнт продовжує користуватися своєю житловою площею. Квартира, яка виступає в якості застави, не повинна бути обтяжена жодними іншими зобов'язаннями.

Застава повинна обов'язково пройти реєстрацію. Цим питанням займається банк, оплачуючи мито. При оформленні кредиту під заставу клієнт отримує до 100% від всієї суми відразу. Решту грошей стають доступними після того, як заставу пройде реєстрацію.