Як вибрати надувний човен

Надувний човен - незамінна річ під час риболовлі та відпочинку на воді. Він не займає багато місця, що зручно при транспортуванні і зберіганні, має невелику вагу і прийнятну для більшості вартість.

Сьогодні ми розглянемо, як вибрати надувний човен, яких типів вони бувають і на що звернути увагу перед прийняттям остаточного рішення про покупку. А на сайті redriver.ua ви зможете по найкращій вартості замовити такий плавзасіб, також тут в широкому асортименті представлені найвищої якості, надувні байдарки, пакрафти і аксесуари від компанії Red River. 

Види надувних човнів

Може здатися, що надувні човни являють собою досить прості конструкції, але це не так.

Залежно від варіантів використання, ці плавзасоби випускаються для:

  • Полювання і риболовлі;
  • Сімейного відпочинку, туризму;
  • Занять спортом;
  • Професійної діяльності.

За типом приведення в рухи човна діляться на гребні, та моторні.

Також представлені на ринку моделі відрізняються матеріалами, використовуваними при виробництві, розмірами, конструкціями дна і іншими нюансами.

Матеріали для виготовлення надувних човнів

Для виробництва надувних човнів застосовується кілька матеріалів. Кожен з них має особливості, дозволяє випускати вироби з різними експлуатаційними характеристиками.

ПВХ

Полівінілхлорид - популярний матеріал для виготовлення човнів, що дозволяє отримувати довговічні плавальні засоби.

Його основні властивості:

  • екологічність;
  • 100% водонепроникність;
  • висока щільність;
  • простота ремонту.

Човни з ПВХ можуть виконуватися як з простого, так і з армованого полотна. Воно відрізняється високою щільністю і довговічністю, але важко в експлуатації при температурі нижче +5 ° C. Для риболовлі такі моделі не завжди зручні через велику вагу, тому вони часто використовуються рятувальниками, спецслужбами, спортсменами.

Відповідаючи на питання, який надувний човен з ПВХ вибрати для комфортної та продуктивної риболовлі, варто порадити звернути увагу на моделі без армування з більш тонкого матеріалу. Вони легкі, швидко складаються, та й по міцності показують гідну якість.

Важливо! Зберігати вироби з ПВХ в холодну пору року потрібно в теплих приміщеннях.

Гума

Човни з гуми користуються славою нестійких і непрактичних в експлуатації. Але так було раніше. Сучасні гумові човни практично не поступаються моделям з полівінілхлориду по міцності, можуть зберігатися на морозі. Після використання виріб потрібно ретельно просушити.

Хіпалон

Ще один матеріал, який використовується у виробництві надувних човнів - це хіпалон. Він виготовляється з каучуку і полімерних добавок, значно перевершує по міцності і довговічності як гуму, так і полівінілхлорид. У нього є лише один недолік - висока вартість.

За якими параметрами вибирати надувний човен

Щоб човен служив довго і справно, необхідно підійти до її вибору відповідально, ретельно проаналізувавши особливості представлених на ринку моделей. Що найбільш важливо і як вибирати надувні човни для риболовлі, залежить від умов експлуатації, кількості людей, що одночасно користуються плавзасобом, можливостей транспортування.

  • Матеріал. З точки зору поєднання ціни та якості, оптимальні човни з полівінілхлориду. Вони мають достатній термін служби, комфортні у використанні, представлені великою різноманітністю моделей. У лінійці практично кожного виробника є плавзасоби з полівінілхлориду в різних цінових категоріях.
  • Дно. Якщо човен купується для спінінгової риболовлі, то потрібно вибирати моделі з жорстким днищем, що дозволяє вставати в повний зріст. Тверде дно може як йти в комплекті, так і купуватися окремо за відповідними розмірами. Для інших видів рибної ловлі конструкція дна само важлива, можна використовувати моделі взагалі без настилу або з надувним днищем.
  • Веслова чи моторна. Вибір між весловими човнами і моторними робиться в залежності від того, на яких водоймах їх планується використовувати, чи передбачається переміщення на великі відстані. Для невеликих закритих водойм в більшості випадків досить простих веслових моделей. Придбавши якісні весла для човна, пересуватися на ній вийти швидко і без праці.
  • Інші параметри. Для кріплення мотора до корпусу використовується транець, який буває навісним і вбудованим. Другий варіант найбільш зручний і надійний. При виборі кольору човни варто віддавати перевагу моделям із забарвленням під камуфляж. Вони в меншому ступені відлякують потенційний улов, не так сильно перегріваються на сонці, як однотонні варіанти. Наявність кіля - обов'язкова умова для човна з мотором, а ось в гребних він не є принциповим.