Одяг для єдиноборств або ММА для чайників

Люди, які починають займатися єдиноборствами звичайно ж задаються питанням "яку екіпіровку вибрати, як захистити тіло і відчувати себе комфортно?". У цій статті ми хочемо дати відповіді на дані питання.

У змішаних боях об'єднані найрізноманітніші бойові мистецтва, а це означає, що спортсмен повинен бути універсально екіпірований. Екіпірований так, щоб під час бою можна було виконувати прийоми всіх типів, маючи абсолютну свободу рухів і гнучкість, щоб нічого не могло перешкодити природній динаміці дій. Саме такі аксесуари пропонує інтернет-магазин tigershop.com.ua, тут по доступній ціні ви зможете замовити найвищої якості спортивні штани, шорти безрукавки, футболки, боксерські рукавички, пояси, і все інше необхідне для заняття єдиноборствами. 

З вище вказаного випливає логічний висновок: потрібно мінімум речей, які будуть служити для першочергової захисту тіла.

На що ж варто звернути свою увагу в першу чергу?

Розглянемо по порядку. Абсолютний захист всього тіла екіпірування для змішаних єдиноборств не дає, пов'язано це з тим, що контакт бійців під час сутички максимальний. Захищають предметами екіпіровки найбільш вразливі і чутливі до ударів частини тіла.

  • Чоловіки в першу чергу повинні захищати пахову область, в боях для цього використовують спеціальну черепашку. Необхідність в цьому подвійна: захист дітородних функцій і відсутність різних зупинок під час поєдинку, адже удари між ніг хоча і є забороненими за правилами ММА, але бувають вельми і вельми частими. Навіть спонтанний удар у дану область може вивести будь-якого, навіть найсильнішого бійця з ладу на довгий час.
  • Жінкам же важливий захист грудної області. Для цього використовується спеціальний спортивний бюстгальтер, який підтримує і утримує груди при різких рухах, а пластикові чашечки забезпечують безпеку і захист молочних залоз. Також характерним елементом захисту і у чоловіків і у жінок є короткі шорти, для максимальної динаміки рухів.
  • Обов'язковий захист зубів і щелепи. Спортсмени використовують в даному випадку спеціальні капи, які є і характерним модним спортивним аксесуаром. Її можна купити в нашому магазині, зварити в окропі (інструкцію по даній маніпуляції можна знайти в цій статті) і підігнати під свій прикус.
  • Нікуди в даному спорті і без рукавичок. Вони потрібні для того, щоб удар не зміг зісковзнути з вологою шкіри опонента, крім цього вони знижують ризик травм, захищаючи кисть. Навіть шестиунцові рукавички непогано захищають кулак, хоча їх товщина звичайно значно менше боксерських, а пальці відкриті.
  • Для зниження ризику травм ніг використовують гомілкостопи, фути і щитки. Завдяки цим речам запобігається ризик отримання травм, забезпечується комфорт під час тренувань. Гомілкостопи потрібно одягати для запобігання вивихів в області стопи, а також біля них.
  • Щитки (захист гомілки, голеностопа, колін, ще називають їх шінгарди) створені для кікбоксингу, тайського боксу та інших бойових мистецтв. Запобігають травми, рятують від хворобливих відчуттів при попаданні удару в область гомілки, голеностопа або коліна. В основному фіксуються застібками на липучці. А фути служать для захисту стоп і підйому стоп. Їх в основному використовують в тхеквондо, карате і кікбоксингу.
  • Для захисту голови використовуються шоломи декількох типів: для виступу на офіційному та міжнародному рівнях вони виробляються за єдиним стандартом і вибір невеликий, а ось для тренувань і менш масштабних змагань можна вибрати шолом з величезного асортименту. По конструкції шолом для покупки визначають видом єдиноборства і рівнем захищеності (мінімальна, захист скул і підборіддя, шолом з "бампером", закритий шолом).
  • Також вам безсумнівно потрібний рашгард (Rash guard, що в перекладі означає захист від поту) - обтягуюча футболка для тренувань, яка служить другою шкірою, захищаючи від бактерій спаринг-партнера, бактерій в залі, від подряпин, опіків про мати. Крім цього, рашгард допомагає перебувати тілу в оптимальній температурі для тренування, в ньому ні холодно і ні жарко. Він не дає м'язам охолонути, виводить вологу від інтенсивного тренування назовні. Ви будете почувати в ньому себе сухо.