Як підігріти воду у басейні

Щоб відчувати себе в басейні комфортно, температура води в ньому повинна становити від 22 до 30 градусів, якщо це не охолоджувальна купіль.

В інтернет-магазині 8на4 можна вибрати тепловий насос для басейна з усіма необхідними для такого виду обладнання характеристиками.

Обігрів басейну за допомогою теплообмінника

Це найпопулярніший спосіб підігріву води, особливо якщо є газовий котел. Теплообмінник — це пристрій для передачі тепла через стінки труб від теплоносія, що поступає від нагрівального котла до води басейну. Він має два контури:

  • внутрішній, по якому рухається теплоносій;
  • зовнішній, по якому рухається вода.

Теплообмінник врізається в трубу системи фільтрації басейну після фільтра. До теплообмінника підводиться теплоносій від опалювального котла (газ, солярка, вугілля, дрова), на якому встановлюються елементи управління:

  • циркуляційний насос;
  • електромагнітний клапан.

Для регулювання температури води в трубі фільтрації басейну встановлюється термостат. Корпус теплообмінника може бути виготовлений як з пластика, так і з нержавіючої сталі.

Це найнадійніший і найдешевший спосіб підігріву води у басейні, особливо якщо до котла підведено природний газ.

Обігрів басейну від електрики

Воду у басейні також можна підігрівати за допомогою електронагрівача, що виконаний у вигляді трубного контуру, по якому протікає басейнова вода. Всередині нього встановлено електричні нагрівальні тени. Електронагрівач обладнаний температурним датчиком для регулювання температури води, і необхідними датчиками безпеки. Він врізається в трубу системи фільтрації басейну після фільтра. До електрики підключається через щит управління відповідної потужності, де встановлено необхідні автомати й пускачі, призначені для керування і захисту нагрівача. Корпус електрообігрівача може бути виготовлений як із пластику, так і з нержавіючої сталі.

Тепловий насос для басейнів

Тепловий насос — це мініблок (кондиціонер вода-повітря), призначений для обігріву води у басейні за принципом кондиціонера. За допомогою теплового насоса мінімізуються витрати на обігрів води через економію електрики в 5 разів. Тепловий насос так само врізається в трубу системи фільтрації басейну після фільтра. Він оснащений термостатом і дисплеєм для регулювання температури води у басейні. За допомогою теплового насоса воду можна не тільки підігрівати, але і охолоджувати.