Вибираємо розсувні пластикові вікна

На зміну стандартним пластиковим вікнам на петлях з їх обмеженнями прийшли розсувні конструкції. Вони дозволяють забезпечити комфортний мікроклімат в будинку з одночасною економією простору.

На сайті спеціалізованої компанії ModernHouse можна замовити розсувні пластикові вікна з монтажем під ключ з відповідною фурнітурою.

Розсувні пластикові системи мають наступні переваги:

  • легкість в експлуатації і якість використовуваної фурнітури;
  • пропускають більше світла в порівнянні зі стандартними вікнами, так як мають велику площу скла;
  • відмінна звуко- і теплоізоляція за рахунок застосування високоякісного пластику;
  • економія місця при установці на лоджіях і інших приміщеннях з обмеженим простором;
  • довговічність і стильний дизайн.

Основна конструкція

Стулки вікон з пластика переміщуються по спеціальних напрямних. Вони виконані з високоякісного алюмінію і встановлюються паралельно отвору.

При розширенні житлового простору за рахунок утеплення лоджії або при облаштуванні терас розсувні системи - найбільш підходяще сучасне рішення, яке впишеться в будь-який дизайн. Пластик можна вибрати будь-якого кольору, він не вигоряє на сонці.

Види розсувних пластикових вікон

За своїми основними технічними характеристиками пластикові конструкції діляться на кілька видів:

  • Розсувна система «гармошка» - конструкцію можна використовувати як двері, а при необхідності просто зрушити її в потрібному напрямку. Підходить для котеджів, кухонь і ресторанів для зонування простору.
  • Похило-зcувна система - легка в управлінні і може повністю відкрити простір. Підходить для зимових садів, терас, балконів і подібних приміщень, які потребують хорошого сонячного освітлення.
  • Підйомно-зсувна система - варіант з електроприводом, використовується для великих отворів. Підходить для балконів, терас і відкритих майданчиків ресторанів і кафе.
  • Розсувна металопластикова система SWS на роликовій каретці, стійка до деформації за рахунок армування металом. Підходить як для офісної перегородки, а також скління балконів, зимових садів і терас.

Всі види розсувних пластикових вікон мають високу герметичність, що перешкоджає утворенню конденсату і появі цвілі. Для створення оптимального мікроклімату в приміщенні з пластиковими вікнами рекомендують часте провітрювання і розсувні системи набагато спрощують цей процес. Всі їх види дозволяють легко регулювати рівень відкриття вікон.

Дерев'яні розсувні вікна

Для тих, хто любить природну мікроциркуляцію, що залишає повітря в приміщенні свіжим навіть при постійно закритих вікнах, замість пластикових виробники розсувних систем пропонують варіант з дерева. Також вони припадуть до душі людям, що цінують природні відтінки і натуральні матеріали, такі як модрина, дуб, сосна. У порівнянні з пластиковими дерев'яне виконання розсувних систем вважається більш елітним. Тому дерев'яні розсувні вікна в Харкові часто можна бачити в дорогих ресторанах.

Такі конструкції довговічні і виготовляються досить тривалий термін. Це пов'язано з необхідністю ретельної обробки дерева для додавання додаткових властивостей, наприклад, різними просоченнями для зниження горючості.