Реклама у блогерів як інструмент просування бізнесу

У вересні 2017 року аудиторія Instagram налічувала 800 млн чоловік, і вже буквально через 9 місяців вона перевалила за 1 млрд. Зараз кількість користувачів наближається до 1,5 млрд. З них 700 млн регулярно дивиться сторіс. Тому бізнес так активно прагне бути присутнім в цій соцмережі. Навіть ті компанії, які десятиліттями розвивалися поза інтернетом, зараз мають цілком пристойні бренди.

Instagram досить простий для освоєння, його люблять користувачі і в ньому можна робити дуже нативну рекламу через influence-маркетинг. А замовити її можна на сайті reclamare.ua/reklama-u-blogerov веб-студії Reclamare. 

Саме те, як працювати з блогерами в Інстаграм буде присвячена наша стаття.

Переваги просування через лідерів думок

У просуванні через блогерів є кілька принципових переваг в порівнянні з офіційною таргетованою рекламою або массфолловінгом:

  • Авторитет інфлюенсера перекладається на вас. Блогерів тому й називають лідерами думок, що до них прислухаються. Навіть якщо всім передплатникам зрозуміло, що пост явно рекламний, то вони все одно можуть скористатися послугою або купити товар, тому що їм про це говорить людина, якій вони довіряють. При цьому якщо блогер демонструє товар, це зайвий раз підтверджує впевненість користувачів в вас - адже вони відразу бачать продукт у дії.
  • Блогер може зробити красиві фото вашого товару. Якщо ви працюєте за схемою бартеру, то вам не доведеться самому робити красиві фото продукту - за вас це зробить блогер. Причому зробить він це набагато ефективніше, ніж ви - адже він буде працювати у власному візуальному стилі, який більш привабливий його передплатникам.
  • Ваша цільова аудиторія. Передплатники конкретного блогера - це чітко сегментована аудиторія, зацікавлена ​​в тематиці, про яку розповідає блогер.

Де шукати блогерів?

Перш ніж почати шукати блогерів, необхідно ще раз прописати свою цільову аудиторію в соцмережах, а також зафіксувати бюджет, який ви готові витратити. Якщо грошей не так багато, розгляньте співпрацю з невеликими блогерами - від 20-40 тисяч передплатників. А якщо коштів достатньо, то можете купити рекламу і у мікроінфюенсеров і у блогерів-стотисячників.

Лідерів думок можна шукати різними способами:

  • Вручну - найпростіший і одночасно найбільщ трудомісткий. Знаходьте блогера, який вам підходить, тиснете на трикутник, поруч з кнопкою підписатися (відправити повідомлення) і дивимося схожі акаунти. Також можете скористатися різними вибірками або перегорнути стрічку популярного блогера - дуже часто інфлюенсери однієї тематики зав'язані один на одному. Ще можете підглянути, у кого публікуються конкуренти, і спробувати самим зав'язати співпрацю.
  • На спеціалізованих біржах. У мережі існує досить багато різних сервісів для пошуку блогерів. У них зібрано величезну кількість профілів, є зручна система фільтрів. Всі прекрасно, якби не одне але... Відсотків 90 профілів на біржі не відповідають. Тому використовувати подібний сервіс найкраще як пошуковий майданчик: забили потрібні параметри, відібрали список цікавих блогерів, проаналізували їх і написали в директ для особистої домовленості. Правда, після приховування лайків і можливого приховання переглядів відео і передплатників відбір блогерів стане складніше. Залишаться тільки коментарі. Тому для більш докладного аналізу потрібно буде запросити аналітику у самих інфлюенсеров.

Про що з блогером варто домовитися заздалегідь?

Пам'ятайте, що інфлюенсер - це така ж жива людина, як і ви, тому він може щось не так зрозуміти, забути, захворіти або полінуватися. Через це варто відразу домовитися про деякі пункти реклами:

  • Встановіть чіткий формат - що ви хочете, щоб зробив блогер: огляд, фото в стрічку, сторіс і т.п. Вкажіть все, що ви хочете і дізнайтеся у блогера, чи згоден він зробити це за запропоновану вами плату.
  • Терміни - коли і о котрій годині ви хочете бачити свою рекламу. Деякі блогери планують дні, коли будуть виставляти рекламу, тому варто обговорити це якомога раніше.
  • Текст/посил - що саме блогеру необхідно сказати або згадати - наприклад, у вас прямо зараз проходить конкурс і ви хочете, щоб в ньому взяло участь якомога більше людей - попросіть блогерів додатково вказати на цей момент.