Поради по вибору і монтажу сонячних панелей

Дуже часто, встановивши одну невелику сонячну панель, люди впевнені, що вирішили всі проблеми, пов'язані з енергопостачанням. Це не так. Необхідно розуміти, що розетка стаціонарної електромережі і електрична сонячна панель - це принципово різні види енергопостачання.

Перехід від використання мережевої електрики на електрику від альтернативних джерел енергії, точно так само як і перехід, наприклад, від дров'яної печі до мікрохвильової печі, вимагає наявність відповідних навичок. Якщо йдеться про монтаж сонячних панелей, зокрема у Харкові, то цю відповідальну справу слід довірити досвідченим спеціалістам компанії «Spart».

Рекомендації по вибору сонячних панелей

Найбільш важливим фактором при виборі подібних виробів є тип матеріалу, з якого їх виробляють. Прийнято розрізняти полікристалічні і монокристалічні панелі. Полікристалічні вироби характеризуються тим, що мають неоднорідну поверхню. Така структура виявиться оптимальна в умовах недостатньої освітленості.

Перевагою полікристалічних сонячних панелей є те, що кристали захоплюють світ з усіх боків. Монокристалічні вироби складаються з однорідних кристалів. Їх варто вибирати для розміщення в умовах яскравого прямого освітлення. Вони ідеально підходять для невеликих приміщень. Так як кристали даних панелей мають єдиний напрямок, вкрай важливо встановити їх під правильним кутом.

Перед придбанням сонячних панелей необхідно точно обчислити площу простору, на якому передбачається розташувати ці пристрої. Для досягнення максимальної ефективності застосування панелей потрібно місце без перешкод у вигляді дерев або високих будівель. В умовах обмеженого простору має сенс вибрати монокристалічні сонячні панелі.

Перед покупкою уважно оціните зовнішній вигляд виробів. На них не повинно бути подряпин, розплавлених ділянок або вм'ятин. Вкрай важливо перевірити цілісність модуля. В такому випадку ефективність панелі може виявитися значно знижена.

Безпечна і ефективна робота сонячних панелей забезпечується за допомогою правильного кріплення. Рекомендується використовувати кріплення, в яких передбачена функція нахилу. Ця особливість здатна значно підвищити ефективність використання сонячних панелей і продовжити термін їх експлуатації. Придбати сонячні панелі для дому та всі необхідні елементи кріплення ви можете в нашому інтернет-магазині.

Сонячні панелі: особливості монтажу

Дані вироби необхідно розташовувати, орієнтуючись на південний напрямок. Кількість одержуваної енергії виявиться низькою (можливі втрати до 50%), якщо відхилення від південного напрямку складе більше 30 градусів. При монтажі вкрай важливо враховувати кут нахилу до горизонту. Оптимальним варіантом виявиться ситуація, коли кут нахилу дорівнює широті місцевості.

При монтажі потрібно врахувати природну вентиляцію сонячних панелей. Виріб не повинен впритул прилягати до поверхні даху. Так як при нагріванні потужність сонячних панелей знижується, необхідний зазор, який забезпечить вільний рух повітря для відводу тепла.

Вибираючи місце для розміщення панелей, потрібно врахувати, щоб після установки доступ до них не виявився утруднений. Адже дані пристрої потребують регулярного технічного обслуговування.

Також, визначаючи місце для розміщення сонячних панелей, необхідно врахувати не тільки розташування довколишніх об'єктів, а й тіні, які вони відкидають. Щоб у вас була можливість з максимальною ефективністю використовувати сонячні панелі незалежно від пори року, кут установки щодо горизонту повинен збігатися з паралеллю.

Якщо монтаж сонячних панелей планується провести на плоску покрівлю, обов'язково потрібно зафіксувати виріб таким чином, щоб воно виявилося на кілька сантиметрів піднесено над дахом. Подібна рекомендація актуальна і для шиферних дахів з їх хвилястою поверхнею. Фіксація сонячних панелей проводиться за допомогою металевих кронштейнів. Вони кріпляться за кожним кутом вироби. Завдяки їм можна розташувати панелі на оптимальній висоті.