Як вибрати бетономішалку

Скоротити час будівельних робіт допоможе придбання бетономішалки. Існує думка, що з ними працюють тільки професійні бригади, а для невеликого приватного будівництва це марна розкіш, на яку даремно витратили кошти.

Дійсно складно посперечатися з тим, що з громіздкими установками для змішування бетону можуть впоратися тільки будівельники. Але з невеликими, компактними бетономішалками без особливих проблем цілком може працювати і одна людина.

Якщо Ви вирішили побудувати приватний будинок або дачу, що вже само по собі не дешево, то найм бригади і оренда устаткування може коштувати ще більших витрат. З придбанням бетономішалки в інтернет-магазині https://santeho.com.ua/stroitelnaia-tehnika/betonomeshalki можна уникнути зайвих витрат, а правильно підібраний пристрій надійно послужить не один рік.

В першу чергу, перед тим як вибрати бетономішалку вам потрібно визначити обсяг майбутніх робіт і порахувати приблизну кількість необхідної для будівництва бетонної суміші. Тільки в цьому випадку можливо правильно визначити який краще вибрати бетонозмішувач для дому та дачі і уникнути зайвих витрат при покупці.

Об'єм барабана

  • Менш 100 літрів - найкомпактніший і дешевий варіант. Має масу від 20 кг, тому бетономішалку легко переміщати по території. Підходить для будівництва та ремонту невеликих споруд на зразок альтанок, бань і гаражів.
  • 100-150 літрів - підходить і для простого ремонту, і для проектів на кшталт одноповерхового будинку. Завдяки універсальності і доступності широко використовується як професіоналами, так і приватними забудовниками. Маса пристрою від 40 кг.
  • 150-300 літрів - бетономішалки вагою від 50 кг. Підходять для повномасштабного будівництва великого приватного будинку або котеджу. Хороший вибір для будівельної фірми.
  • Більше 300 літрів - велика і потужна будівельна техніка. Використовується для побудови багатоповерхових будинків, складів і навіть більших будівель. Вага агрегату не менше 160 кг.

Тип трансмісії

  • Редукторні - редуктор захищений від попадання піску, бруду і сміття в окремому корпусі. Це знижує шум і ризик поломки механізму. Сам пристрій вимагає дбайливого ставлення, так як при пошкодженні редуктора або двигуна ремонт обійдеться дорожче покупки нового бетонозмішувача.
  • Вінчасті - більш доступний і популярний варіант. Енергія двигуна передається барабану за допомогою шестерень і вінця на обідку. Це простий механізм без захисту від попадання сміття, проте ремонт дешевий і займає пару годин.

Привід бетонозмішувача

  • Мускульний привід - ручні бетонозмішувачі, приводяться в рух м'язовою силою людини. Практично не використовуються в наші дні в силу низької продуктивності. Найгірше те, що такий бетонозмішувач не звільняє робочі руки.
  • Пневмо або гідропривід - працюють за рахунок подачі під тиском води або повітря. Складні в обслуговуванні. Використовуються на промислових підприємствах.
  • Мотопрівод - працює на бензині і дизельному паливі. Працює автономно. З недоліків: висока витрата палива, гучність і сильний вихлоп. Не підходить для роботи в приміщенні.
  • Електропривод - найпоширеніший тип. Економічні, зручні, невибагливі і ефективні. Побутові моделі працюють від електромережі 220 В, а промисловим потрібно 380 В. У другому випадку може знадобиться стабілізатор або генератор.

Потужність

Чим вище потужність, тим більше допустиме навантаження. Це означає, що місткому барабану потрібен хороший двигун. Також від потужності залежить час безперебійної роботи пристрою.

Потужність двигуна сама по собі майже не впливає на продуктивність бетонозмішувача. Для роботи агрегатів об'ємом до 150 літрів цілком вистачить потужності в 700-800 Вт. Така бетономішалка легко працює без перерв до 12 годин. Для приватного будівництва цього вистачає з лишком.

У великому будівництві бетономішалка іноді працює цілодобово. Для роботи знадобиться більш потужний двигун від 1000 Вт. Найбільшим бетонозмішувач навіть цього мало, тому на пристрої з об'ємом понад 300 літрів ставлять двигун потужністю від 2000 Вт.