Особливості придбання автозапчастин по інтернету

З чого ви почнете, коли дізнаєтеся, що якась деталь вашого автомобіля вийшла з ладу і потребує заміни? Ви можете звернутися до офіційного автодилера, відвідати магазин автозапчастин або авторинок, а можете замовити необхідну деталь через інтернет.

На відміну від ринків, магазинів і СТО, інтернет-покупки доступні цілодобово. Поле для вибору тут величезне, а ціни демократичні. Вам сподобаються пропозиції на сайті Avto-Market, тут представлені каталоги для більшості марок авто, можна знайти запчастина по номеру, замовити оригінал або неоригінал. Менеджер отримує дані від клієнта, підбирає деталь і пропонує готове рішення. Так ви не витрачаєте зайвий час, нерви і гроші!

У період стрімкого розвитку діджитал-технологій, коли будь-який товар і послугу можна замовити, провівши пальцем по екрану свого смартфона, перше, що ви зробите, - «погуглите» інформацію, що цікавить деталь в Мережі.

Але тут виникає безліч додаткових питань: як вибрати сайт, на якому замовляти товар? Як не схибити при замовленні автозапчастин в Інтернеті і не потрапити на шахраїв? Як правильно вибирати деталі для вашої машини в онлайн-каталогах? На що звернути увагу при оформленні замовлення? На ці та інші питання ви знайдете відповіді в даній статті.

Переваги замовлення автозапчастин по інтернету

Віртуальні магазини стали чудовою альтернативою звичайним і ось чому:

  • ви можете самостійно вивчити ринок перед тим, як зупинити свій вибір на конкретній деталі;
  • інтернет-магазини надають більш широкий у порівнянні з класичними автомагазином асортимент товарів, часто в них можна знайти дуже рідкісні деталі;
  • якщо необхідної деталі немає в наявності, її можна замовити;
  • вартість автозапчастин в інтернет-магазинах, як правило, нижче, оскільки для організації роботи магазину власнику не потрібно орендувати приміщення і платити менеджерам-консультантам;
  • зручний інтерфейс і система пошуку запчастини за допомогою фільтрів значно економить ваш час і дозволяє вибирати деталь в потрібному сегменті, а не переглядати все підряд;
  • ви можете вибирати запчастини і оформляти замовлення в будь-якому місці в будь-який час, вам не потрібно підлаштовуватися під робочий графік автомагазинів, який, як правило, не збігається з вашим;
  • якщо вам потрібна консультація, менеджери інтернет-магазину зможуть допомогти вам з вибором в зручній для вас формі - телефонної розмови або онлайн-чату;
  • віртуальні магазини пропонують кілька варіантів оплати і доставки товару;
  • на автозапчастини, придбані в інтернет-магазині так само діють гарантії.

До недоліків покупки деталей для автомобіля через інтернет можна віднести неможливість реально оцінити її зовнішній вигляд, перш ніж замовляти і ймовірність шахрайства, коли за оригінальну деталь видають підробку, або надсилають браковану деталь.

Але є способи мінімізувати ризики. І далі ми поговорио, як правильно вибрати і оцінити Інтеренет-ресурс для придбання автозапчастин.

Як оцінити сайт, вибрати деталь, і замовити її?

Вбийте в пошуковій системі «Інтернет-магазин автозапчастин Місто / Країна» або «Деталь / Марка автомобіля купити Місто / Країна». Пошуковик видасть вам кілька тисяч ресурсів. Тепер ваше завдання - вибрати надійний Інтернет-магазин.

  • Візуально оцініть сайт. У нього повинен бути приємний інтерфейс, зрозуміла структура і зворотний зв'язок. Хороші компанії піклуються про привабливість свого ресурсу. Сайт такої компанії ви легко зможете відрізнити від сайту, зробленого наспіх.
  • Вивчіть розділ «Про нас». Як правило, там описана коротка історія компанії і вид діяльності. Якщо компанія на ринку вже давно, значить, у неї добре налагоджені комунікації як з постачальниками автозапчастин, так і з покупцями. Ще один важливий маркер надійної компанії - наявність поштової та юридичної адреси.
  • Перегляньте каталог. Чим ширше асортимент деталей, тим надійніше онлайн-магазин. Кожна запчастина повинна супроводжуватися фотографією і детальним описом.
  • Зверніть увагу на ціну запчастини. Якщо вона набагато нижче ринкової - це привід насторожитися, чи не намагаються вам продати підробку або несправну деталь.
  • Зв'яжіться з менеджером Інтернет-магазину, якщо вам потрібна консультація. За манерою спілкування і повнотою відповідей ви зможете зрозуміти, що маєте справу з справжніми професіоналами.
  • Попросіть у менеджера підтвердження походження деталі, документи і сертифікати постачальника.
  • Обов'язково уточніть, чи надає онлайн-магазин гарантію на запчастини.
  • Прочитайте відгуки про Інтернет-магазині. Незважаючи на те, що цей критерій досить спірний, адже негативні відгуки можуть вилучатися для того, їх перегляд допоможе скласти більш повну картину про компанію.
  • Виберіть спосіб оплати та доставки. Надійний інтернет-магазин пропонує кілька способів оплати і доставки, з яких ви можете вибрати найбільш зручний для вас.
  • Обговоріть механізми повернення товару, якщо він прийде з браком. Компанії, які піклуються про свою репутацію, надають таку послугу.