Як вибрати жіночі туфлі

Взувши красиву пару туфель, ви відчуваєте дискомфорт і натираєте мозолі? Вибравши туфлі на https://vittorossi.ua/ ви отримаєте тільки позитивні емоції від носіння стильного й зручного взуття на підборах або без.

Чому туфлі виявилися незручними

Коли мова заходить про модельне взуття, то краса стає на чільне місце. Жінки зазвичай звертають увагу на що завгодно, але тільки не на практичний бік взуття. Ось найпоширеніші проблеми, які можуть зробити взуття незручним:

  • некоректно підібраний розмір (жінки часто купують туфлі меншого розміру);
  • низький або, навпаки, високий підйом, який не відповідає анатомічним особливостям стопи;
  • незручна форма п’яткової частини;
  • занадто високий каблук або його повна відсутність;
  • штучні матеріали верху.

Загальні поради щодо вибору туфель

Заплануйте покупку на першу половину дня — до вечора ноги набрякають або просто втомлюються, тому змінюють форму і об’єм. В таких умовах вибрати зручні туфлі проблематично, бо на наступний ранок вони будуть не такими, якими здавалися під час покупки.

Щоб зручні туфлі радували незалежно від часу носіння, звертайте увагу на наступні особливості.

  1. Каблук. Якщо потрібне взуття для повсякденного носіння, відмовтеся від екстремально високого каблука — нехай туфлі будуть стійкими. Оптимальна висота каблука щоденного взуття становить 45 мм.
  2. Розмір. У туфлях фірми Vitto Rossi відповідного розміру нога не вислизає, а пальці стопи не впираються в носок. Завжди звертайте увагу на довжину: навіть через місяць-два активного носіння вона не збільшиться. А ось повнота може трохи підлаштуватися під особливості стопи, тому легке стиснення з боків допускається.
  3. Колодка. Як правильно вибрати туфлі, які відповідають формі ноги? Взуйте їх і встаньте прямо. У взутті з правильною колодкою не буде відчуття, що ви балансуєте, намагаючись знайти точку опори, а п’ята не з’їжджає вниз.
  4. Задник. Його завдання — полегшити тиск на п’яту. Якщо задник занадто високий, то він натирає ногу в області щиколотки, а якщо низький — туфлі виявляться нестійкими.
  5. Матеріали. Натуральна шкіра і велюр добре виглядають, служать 4–6 років і не викликають дискомфорту навіть після декількох годин носіння. Це якісні м’які матеріали, які з часом набувають форми ноги, дозволяють стопі «дихати» і не перегріваються в спекотну погоду. Шкіра радує довговічністю і простотою догляду, а на деяких моделях навіть легкі «вікові» потертості виглядають доречно.
  6. Підошва. Занадто жорстка підошва створює дискомфорт при ходьбі, а м’яка змушує відчувати найменші нерівності дорожнього покриття. Помірно гнучка і щільна підошва згинається, але не деформує верха туфель.
  7. Дизайн. Туфлі на підборах з довгим вузьким носом підходять високим дівчатам, а іншим стилісти рекомендують помірне закруглення носка, яке до того ж візуально зменшує розмір ноги.