Меблі для передпокою: поради по облаштуванню

Входячи до квартири, ви і ваші гості в першу чергу опиняєтеся в передпокої. Будучи обличчям будинку, він повинен справляти позитивне враження.

При виборі меблів, предметів інтер'єру, аксесуарів важливо враховувати численні фактори, починаючи з площі приміщення, стилю інтер'єру і власних уподобань і закінчуючи зручністю, функціональністю, стійкістю до механічних впливів і гармонійним поєднанням меблів. З нашої статті ви дізнаєтеся, як вибрати меблі для передпокою і на які нюанси варто звернути увагу.

Зонування простору

Ідеальний передпокій вирішує відразу кілька завдань: хочеться, щоб там було красиво, просторо і затишно. А для облаштування цього місця радимо відвідати магазин мебели daudzmebeles.lv, саме тут представлено широкий асортимент якісних, функціональних і стильних моделей на любий смак і гаманець.

Але як правильно розташувати меблі? Звичайно, можна просто поставити уздовж довгої стіни багато великих шаф, залишивши собі вузький прохід в решту квартири, і, звичайно, в ці шафи все увійде. Але сама передпокій почне нагадувати оздоблення плацкартного вагона.

У класичному передпокої виділяють дві зони: щоденну і сезонну. В першу ми потрапляємо, тільки переступивши поріг. І залишаємо тут взуття, верхній одяг, парасольку, рукавички та ін. У другій зберігається одяг інших сезонів і все інше, що потрібно нам відносно нечасто.

Дизайнери рекомендують виділяти їх кольором, роблячи щоденну зону більш світлою. Вона повинна з входу приймати Вас у свої обійми, відсуваючи сувору «шкафо-антресольного сестру» в тінь. Та й меблі в цих зонах повинні бути різними.

Шафи для одягу

Для сезонного зберігання найкраще підходятьть великі корпусні меблі. Шафа-купе в передпокій - відмінний варіант, адже вона істотно заощаджує простір. Чемпіон по місткості - кутова шафа, але вона підходить не для кожного планування.

Шафи з штангами знадобляться в обох зонах: в одній Ваші шуби будуть перечікувати літо, в іншій ви розмістите те з повсякденного одягу, що не можна повісити на гачки. До речі, про відкриті панелі з гачками. У мікропередпокоях це просто рятівний варіант, а власники великих прихожих гідно їх оцінять після першого ж візиту гучної новорічної ватаги гостей. А ще відкриті панелі, на відміну від шаф, не захаращують простір. Їх місце - у щоденній зоні.

Там же з легкістю розміститься шафа з відкритими полицями - рукавичок, ключів, засобів по догляду за взуттям та іншим потрібним дрібниць подобається перебувати завжди під рукою.

Взуття

Взуття, для якого сезон ще не настав, нехай чекає своєї черги в коробках на верхніх полицях великих шаф. А те, що ми носимо зараз, хотілося б бачити біля самого входу. Якщо сім'я велика, є ризик утворення на підлозі «взуттєвого килима», важкопроходимого і привабливого для домашніх вихованців. Розчистити місце в передпокої допоможе вузька тумба для взуття. Габарити дозволяють спокійно розташувати її біля будь-якої стіни без ризику втратити цінні квадратні метри.

Пуфи і м'які сидіння

Лікарі стверджують, що зав'язувати шнурки в «позі городника» - не найкорисніша вправа для судин. Та й сидячи робити це просто зручніше. На допомогу приходять пуфи. На відміну від стільців, пуфи забезпечені «багажним відсіком» під сидінням, в якому можна зберігати речі, які періодично потрібні, але не хотілося б, щоб вони муляли очі. Однак пуфи все-таки вимагають окремого місця, і якщо це проблема - починаємо комбінувати.

Невисока взуттєва тумба сиротливо притулилася до стіни? Забезпечимо її м'яким сидінням! Дістали взуття, сіли, взули. Краса. Відкриті панелі з гачками для одягу гідно несуть свою вахту, але внизу явно пропадає простір? Ну ви зрозуміли. До речі, подивіться - може, туди і пуф встане.

Дзеркало в передпокій

Останній у списку, але не останній за значимістю елемент інтер'єру передпокою - дзеркало. Воно здатне візуально розсунути простір (пам'ятаєте, що подібним ефектом володіють лише дзеркала без рами), тому дуже важливо помістити його в потрібному місці. Підлогове воно буде чи навісне - це вже справа смаку. Головне, щоб Ви бачили своє відображення в ньому, стоячи в тій точці, де ви закінчуєте одягатися. 

Також, з точки зору просторових рішень, добре себе зарекомендували дзеркальні двері шаф-купе. Та й відкриті панелі під гачками для одягу можуть бути дзеркальними.