Особливості використання одноразових номерів для СМС

Дуже часто при реєстрації на будь-якому сайті, при установці програми або ж месенджера робот просить нас ввести номер телефону.

Це необхідно для самої реєстрації, а далі починається... Постійні дзвінки, спами у вигляді смс-повідомлень, які завжди дуже дратують і не до місця. Особливо не зручно, коли у нас один номер телефону, і до нього прив'язана і пошта, і соціальні мережі - не зручно, коли всюди починається розсилка спаму.

Що ж робити?

Так, звичайно, на деяких сайтах є можливість обійти реєстрацію по смс повідомленнями, можна зробити це з адресою електронної пошти, що набагато простіше - адже нескладно створити запасну поштову скриньку, яка і буде призначена виключно для таких ось випадків. А потім, якщо що, в листі завжди є функція, гаряча клавіша, за допомогою якої можна легко відписатися від сповіщень і оновлень. Але, як виявилося, це рішення підходить далеко не для всіх ситуацій.

Є ще один варіант, який допоможе вам швидко проходити таку реєстрацію і не піклуватися про наслідки, якими може бути чревате введення свого номера. І це варіант називається дуже просто і зрозуміло - одноразові номери телефонів, зараз таку послугу можна замовити на сайті https://hottelecom.net/disposable-sms-phone-number , це сервіс по вибору віртуального номера телефону.

                

Взагалі, на офіційному сайті сервісу Hottelecom міститься вся необхідна інформація про переваги одноразових телефонних номерів, про те, як ви зможете його швидко знайти і придбати, про вартість і про інші послуги, які пропонують фахівці цієї організації.

Так що це - відмінний варіант, який допоможе убезпечити ваш особистий номер телефону і реалізувати всі намічені цілі.

Типи використання одноразових номерів

Ми з'ясували про один спосіб використання віртуальних номерів - вони використовуються для отримання SMS при реєстрації в соціальних мережах, а також на інших сайтах. Термін оренди варіюється від 5 хвилин до одного дня. Вартість послуги символічна. І в деяких місцях це, як правило, безкоштовно.

Інший тип віртуального номера використовується в бізнесі. У цій області вони використовуються не для реєстрації на веб-сайтах, а в основному для отримання і дзвінків, а також для відправки SMS. Такі номери видаються (як правило, в довгостроковій перспективі) телекомунікаційними операторами в різних регіонах. Суть сервісу в тому, що один учасник (компанія) знаходиться в одному регіоні і працює в іншому. Щоб не поширювати плату за роумінг і міжміський зв'язок, компанія купує (орендує) віртуальний номер, де всі дані передаються на реальні телефони або телефон клієнта.

Специфіка використання прихованих віртуальних номерів

Очевидно, що звичайний користувач не хоче «світити» свій номер і постійно читати спам у вигляді SMS. Він шукає альтернативу. Однак, при цьому недооцінює безпеку і використовує безкоштовні, тимчасові і загальнодоступні сервіси. Відновити акаунт буде проблематично, навіть якщо ви прив'язали електронну скриньку.

Найбільш часто незручні ситуації трапляються при використанні безкоштовних номерів для наступного:

  • Реєстрація Viber, WhatsApp і т. д. Якщо підтвердження зроблено з безкоштовного номера, можна легко втратити доступ до свого облікового запису. Ризик в цьому випадку повністю аналогічний ситуації з соціальними мережами. Все конфіденційне листування, а також фотографії можуть стати здобиччю зловмисника. Це навряд чи те, що ви б хотіли отримати від послуги тимчасовий номер.
  • Соціальні сторінки і майданчики знайомств. В цьому випадку доступ отримати досить просто. Особливо, якщо користувач не вибрав в настройках "додаткова верифікація аккаунта". Більшість облікових записів, які вирішили використовувати для шахрайства, можуть бути заблоковані власником сторінки. Однак це не завжди просто і вимагає часу і відправки скана документа, що підтверджує особу. Користувачі сайтів знайомств, таких як Mamba, забувають про свої акаунти і не відвідують їх місяцями, а то й роками. Їх сторінки найбільш уразливі. Це тому, що додаткового захисту для цих ресурсів не передбачено. У свою чергу багато конфіденційної інформації, яку можна легко використовувати для шантажу, є в листуванні. На жаль подібні ситуації трапляються не настільки рідко, як хотілося.
  • Використання різних інтернет-сервісів і майданчиків. Це може бути служба таксі. До подібних платформ доступ може бути отриманий без проблем. Переважна більшість рахунків, отриманих з використанням безкоштовних віртуальних номерів, можуть бути скомпрометовані. Такі схеми дозволяють знову скинути рейтинг, використовувати кілька машин, однак привести до більш серйозних наслідків.