Перші враження від Samsung Galaxy A52

Важко повірити, що корейцям вдалося за короткий час створити гаджет, який зміг легко обійти улюбленця сучасної молоді – смартфон Samsung Galaxy A51.

Нова модель А52 має круті характеристики, вражає цікавими та корисними фішками. Ми дізналися, чим приваблює користувачів сучасний гаджет, і охоче ділимося своїми першими враженнями.

Дизайн і ергономіка

Зовні Samsung A52 майже нічим не відрізняється від попередника. Спереду розміщено великий екран із закругленими кутами. На передній панелі є отвір для фронтальної камери.

Корпус смартфонів серії А завжди був пластиковим. А52 не став винятком, але задня панель з полікарбонату стала матовою. Такий хід гідно оцінили прихильники Самсунгів. Матова поверхня більш приємна на дотик і практична. На ній не залишаються відбитки пальців, гаджет не вислизає з рук. Рамка залишилася глянцевою. Оновлена модель доступна в чотирьох кольорах, у тому числі в класичних відтінках (чорному та білому).

Функціональні елементи розміщені на звичних місцях: з правого боку легко знайти кнопки живлення і гучності, а слоти для сім-карти та MicroSD слід шукати у верхній частині корпусу. Є також стандартний роз’єм для навушників.

Дуже цікава особливість оновленої моделі – посилений захист від пилу і вологи за стандартом IP67. Смартфон після півгодинного перебування під водою на глибині до одного метра зберігає робочі властивості і продовжує функціонувати у звичному режимі.

Екран

Самсунг А52 отримав AMOLED-екран з частотою оновлення 90 Гц. Діагональ становить 6,5 дюйма. Є режим Always On, роздільна здатність – FullHD+.

Виробник обіцяє пікову яскравість 800 кд/м2. Під екраном розміщений моментальний сканер відбитків пальців.

Процесор

Хоча Samsung найчастіше використовує свої процесори для флагманів, цього року зроблено виняток. Модель Самсунг А52 оснащений 8-ядерним процесором Snapdragon 720g з максимальною частотою 2,3 ГГц. Нагрівання при записі відео невелике, потужності вистачає навіть для ресурсомістких ігор.

Збільшено обсяги оперативної (від 4 до 8 ГБ) та постійної (128 або 256 ГБ) пам’яті.

Акумулятор

Зросла автономність гаджету завдяки встановленню батареї на 4500 мАг. Є можливість скористатися швидкою зарядкою до 25 Вт.

Камера

Основний модуль складається з чотирьох датчиків. Головна камера має роздільну здатність 64 Мп та оптичну стабілізацію. Одна з камер призначена для ведення макрозйомки, ще одна відповідає за глибину різкості. Ширококутний сенсор на 12 Мп має кут огляду в 123 градуси.

За допомогою гаджету можна записати відео в максимальній роздільності 4К з частотою 30 кадрів за секунду. Виробник приємно здивував такою особливістю, як перемикання об’єктивів під час зйомки. Є також режим суперстабілізації. Можна вести нічну зйомку, увімкнути уповільнене відео, використовувати AR-ефекти та фільтри.

Додаткові бонуси

Самсунг А52 оснащений двохдіапазонним Wi-Fi, Bluetooth 5.0 з підтримкою кодеків aptX, aptX HD, LDAC. Є також NFC. Прихильники стереозвуку будуть вражені технічними можливостями гаджету.