Найпоширеніші причини несправності iPhone

З кожним роком збільшується кількысть людей, що віддають перевагу смартфонам від Apple. Незважаючи на високу якість збірки і матеріалів, «яблучні» гаджети також, як і інші мобільні пристрої, можуть вийти з ладу.

Типові несправності, після яких необхідний ремонт iPhone, можна умовно поділити на 2 групи: апаратні (механічні пошкодження, результат ударів і падінь, «залиття», заводський брак) і програмні (збій в роботі ПЗ). Визначити причину виниклої несправності самостійно (без необхідних навичок) в домашніх умовах практично неможливо. Тільки діагностика на базі сервісного центру допоможе встановити причину поломки і способи її усунення. На сайті https://ifix.ua/ ви дізнаєтесь про діяльність компанії iFix, досвідчені фахівці якої швидко, якісно і без зайвих переплат усунуть несправності гаджетів Apple.

Придатність «яблучного» смартфона до реставрації багато в чому залежить від характеру поломок. А найпоширеніші з них ми представимо нижче.

iPhone упустили в воду, потрапила волога всередину

Попадання вологи завжди грозить серйозними наслідками: з ладу виходить плата, динамік, мікрофон та інші деталі пристрою. А при тривалому контакті з вологою окислюються і руйнуються контактні площадки на головній платі, тому дуже важливо своєчасно звернутися до фахівців, які усунуть всі наслідки знаходження рідини всередині iPhone.

Не працює динамік

Якщо виникли неполадки в роботі динаміка (присутність сторонніх шумів і хрипів, Вас чути, а Ви - ні), то причина, швидше за все, криється в самому динаміку, або є проблеми з основною платою телефону. Як правило, через потрапляння вологи всередину пристрою він виходить з ладу, а значить, потрібна заміна динаміка.

Не працює мікрофон

Якщо Ви чуєте, а Вас - ні, комплексна діагностика допоможе з'ясувати причину даної поломки. У більшості випадків в результаті падіння з висоти, ударів об тверду поверхню або «залиття» виходить з ладу мікрофон мобільного пристрою. У такому випадку необхідна заміна мікрофона.

Буває, що в усьому винен збій в роботі програмного забезпечення. І тоді проблему вирішить оновлення прошивки iPhone.

iPhone не ловить мережу

При виникненні будь-яких проблем з мережею Вам допоможуть майстри сервісу iFix. Проведуть діагностику і з'ясують причину поломки - несправна сім-карта, вихід з ладу електронних компонентів або програмний збій.

Не працює камера

Механічні дії або потрапляння вологи всередину iPhone можуть вивести з ладу камеру, процесор або системну плату. Для відновлення нормальної працездатності камери необхідно замінити несправну деталь.

Зрідка всьому виною помилка в роботі програмного забезпечення і потрібно його оновлення.

Не працює тачскрін (сенсорне скло) iPhone

Сенсорний екран - найбільш вразлива частина iPhone. Саме тачскрін страждає в першу чергу в результаті падіння або удару об тверду поверхню, а також з-за попадання вологи всередину апарату. У таких випадках потрібна заміна дисплея.

Крім того, дисплей може вийти з ладу через несправність процесора або системної плати, а також в результаті програмного збою. Майстри сервісу iFix проведуть безкоштовну діагностику, визначать причину поломки і відновлять роботу дисплея.