Просто додай води: все про гідрофільні олії

Очищення шкіри оліями - один з б'юті-трендів, які прийшли з Кореї (як і мода на BB- і CC-креми). Незважаючи на те, що звичка вмиватися «до скрипу» в нашому суспільстві вже непопулярна, до ідеї знімати макіяж оліями теж поки готові далеко не всі. 
гідрофільна олія

Що таке гідрофільна олія

Відповідь на це питання лежить на поверхні, хоча і звучить парадоксально: гідрофільна олія - та, яка «дружить» з водою. Звичайно, подібних речовин в природі не існує, тому гідрофільна олія - це не особливий вид, а умовна назва. У складі такого засобу може бути будь-яка олія (мінеральна або натуральна рослинна) або цілий комплекс. При зіткненні з рідиною олія перетворюється в легку емульсію, вона «збирає» залишки косметики, себума і забруднень, а потім легко змивається, не залишаючи жирної плівки і відчуття стягнутості шкіри.

А щоб самому пересвідчитись в ефективності подібних засобів, в інтернет-магазині https://newskin.com.ua/korejskaya-kosmetika-dlya-licza/gidrofilnoe-maslo-iz-korei.html можна замовити кращі на сьогоднішній день гідрофільні олії.  

Склад

Навіть діти знають, що звичайну олію дуже складно змити водою без залишку: вода просто буде ковзати по її поверхні. Але в її складі крім самої олії, є емульгатори - речовини, які зв'язують молекули олії і води. Саме завдяки цьому компоненту олійна текстура перетворюється в легку емульсію.

У списку інгредієнтів емульгатори можуть ховатися під різними назвами - наприклад, PEG, twin і polysorbate. Крім води і емульгатора, до складу часто включають вітаміни, фруктові екстракти, кислоти, ефірні олії.

Чим гідрофільна олія відрізняється від косметичної

Основна відмінність гідрофільної олії від звичайної ми вже назвали - в її складі є емульгатори. Крім того, у цих засобів різні завдання: косметична доглядає за шкірою, а гідрофільна призначена для очищення і видалення макіяжу.

Гідрофільні олії на 100% розчиняються у воді і видаляються шляхом емульгування. При контакті з водою вони змивається разом з нею, не залишаючи плівки. 

Плюси і мінуси гідрофільних олій

Коли ви використовуєте гідрофільну олію, вам не доводиться вибирати, чиста шкіра чи зволожена. На відміну від більшості інших очищувальних засобів, які застосовують, вмиваючись водою, гідрофільна олія не тільки глибоко очищає пори, але і не залишає почуття стягнутості і сухості. М'яка і зволожена, шкіра не відчуває ніякого дискомфорту. В цьому і полягає основна користь гідрофільних олій, з цієї ж причини їх особливо рекомендують для сухої шкіри.

При використанні цих засобів не доведеться докладати особливих зусиль - досить злегка помасажувати шкіру протягом хвилини, щоб видалити навіть шіммерние тіні або водостійку туш.

Якщо говорити про мінуси, то потенційна проблема може бути тільки одна: комедогенність деяких видів олій. Але вибір гідрофільних засобів сьогодні такий великий, що знайти свій оптимальний склад без спірних компонентів не так і складно. 

Чи можна замінити гідрофільну олію звичайною

Ще раз підкреслюємо: рослинні олії в чистому вигляді не призначені для очищення, тому не можуть служити гідною альтернативою. Безумовно, якщо довго масажувати обличчя мигдальною олією, то тональний крем коли-небудь змиється, але глибокого очищення пор при цьому не відбудеться, а на шкірі залишиться масляниста плівка. У безвихідній ситуації, звичайно, краще змивати косметику оливковою олією, ніж господарським милом, але ніщо не замінить спеціальний очищуючий засіб.