Біг-беги — ідеальна упаковка для зберігання і перевезення сипучих матеріалів

Біг-беги (м'які контейнери) широко використовуються в сучасних логістичних схемах, що діють на ринку вантажоперевезень. Їх популярність очевидна, причому простежується тенденція до ще більшої затребуваності. Це видно вже з того, що щорічно виробництво цієї транспортировочной тари збільшується приблизно на 10%.

Такі контейнери мають досить широкий спектр застосування. У них можуть транспортуватися практично будь-які сипкі (гранульовані, порошкові і ін.) речовини і матеріали. А вигідно замовити біг-беги різних моделей і розмірів, а також іншу надійну пакувальну продукцію ви зможете на сайті https://hzpk.ua/ Харківського заводу «Полімерконтейнер». 

Візуально біг-беги схожі на великі мішки зі стропами або петлями для зачепа при підйомі. Їх висота варіюється в межах від 80 до 250 см. Найчастіше вони мають форму циліндра або паралелепіпеда. У другому випадку ширина боку м'яких контейнерів становить від 50 до 120 см. Вантажопідйомність мішків досягає 3 т, а обсяг - 3 м3.

Матеріал виготовлення

Для виготовлення м'яких багаторазових контейнерів для сипучих матеріалів часто застосовують нейлонову тканину з поліуретановим або гумовим покриттям. В останні роки такі матеріали замінюють поліефірними з полівінілхлоридним покриттям. З метою підвищення міцності біг-бегів при їх виробництві можуть використовувати каркаси, сплетені з поліпропіленових стрічок.

М'які багаторазові мішки для промисловості найчастіше виготовляють з міцної і довговічної капронової або поліпропіленової тканини. До неї можуть додавати різні добавки для зниження електропровідності, зменшення впливу ультрафіолетових променів і інших чинників. Додатково всі багаторазові біг-беги комплектуються вкладишами з поліетилену. Для виготовлення одноразових м'яких контейнерів, як правило, використовується недорогий і міцний поліпропілен.

Конструктивні особливості і види біг-бегів

Біг-беги можуть бути з жорстким каркасом або без нього. Крім цього, їх можна класифікувати за терміном експлуатації: одноразові і багаторазові (багатооборотні). Проміжне становище займають оборотні контейнери, які використовують в 2-5 транспортних циклах. Залежно від вантажу, що перевозиться розрізняють мішки для сипучих і рідких продуктів.

За кількістю вантажоонесучих елементів м'які контейнери діляться на одно-, дво- і чотирьохпетлеві. При цьому петлі часто виготовляють з того ж матеріалу, що і самі біг-беги або з текстильних строп. Класичні вироби мають відкритий верх і глухе дно. Крім цього, завантажувально-розвантажувальні пристрої виконують у вигляді лацкана, клапана або фартуха.

Застосування

Біг-беги застосовують для зберігання і транспортування цілого ряду різних вантажів:

  • зернових культур і комбікормів в агрогалузі;
  • борошна, різних круп, цукру і солі в харчовій промисловості;
  • хімічних реактивів, гранульованого пластика, мінеральних добрив і полімерів і в хімічній галузі;
  • сухих сумішей, піску, гіпсу, цементу, щебеню та інших сипучих матеріалів в будівельній сфері.

Переваги біг-бегів

Біг-беги підходять для зберігання і транспортування будь-яких сипучих матеріалів. Їх висока популярність пояснюється рядом переваг, якими володіє цей вид упаковки.

Так, м'які мішки надійно захищають вміст від опадів і контактів з поверхнею вагонів або контейнерів. Завдяки цій властивості упаковані вантажі можна зберігати на відкритих майданчиках. Біг-беги допускають використання будь-яких видів обладнання для виконання вантажно-розвантажувальних операцій і транспорту для перевезення. В результаті економиться час на їх доставку.

Застосування м'яких мішків істотно скорочує втрати сипучих матеріалів на всіх етапах обігу та фінансові витрати на їх зберігання і транспортування.