5 правил вибору квартири в новобудові

Ви вирішили придбати квартиру в новобудові? Перш, ніж вибрати будь-який варіант, слід проаналізувати ринок нерухомості і врахувати безліч нюансів. Особливу увагу варто звернути на п'ять основних чинників, які безпосередньо впливають на якість угоди.

Збір відомостей про ціни та умови покупки

Вартість квартири - це, мабуть, найважливіший фактор для майбутніх власників нерухомості. І якщо ви бажаєте придбати хорошу квартиру у Львові, по посиланню винники новобудова ціни ви зможете ознайомитись з вигідними пропозиціями від будівельної компанії AUROOM, саме тут пропонуються  чудові квартири з покращеним плануванням, з використанням сучасних енергоефективних технологій,  розвиненою інфраструктурою.

Загалом, у фінансовому питанні не варто поспішати - зберіть сімейну раду, вивчіть всі пропозиції, ретельно проаналізуйте фактори. Чи плануєте придбати житло в іпотеку? Тоді варто пошукати списки забудовників, що працюють з перевіреними кредитними установами.

Сім'ям з дітьми варто врахувати і те, що при купівлі нерухомості ви зможете не тільки використовувати материнський капітал, але і отримати мінімальну ставку по відсотках. Також потрібно знати, що чим ближче термін здачі новобудови в експлуатацію, тим вище вартість, тому ви навряд чи зможете дешево придбати квартиру з ремонтом і переїхати в неї вже на наступний день після операції.

Перевірка надійності забудовника

Репутація і досвід компанії-забудовника - це один з найважливіших моментів при виборі житла в новобудові. Для початку уважно вивчіть наявну інформацію - всі необхідні відомості можна сьогодні легко знайти на просторах інтернету. Відвідайте офіційний сайт забудовника, пошукайте новини про нього в ЗМІ і ознайомтеся з відгуками клієнтів.

Не забувайте перевірити, чи є у компанії акредитація кредитних установ - така інформація має важливе значення в тих випадках, коли люди вирішують оформити іпотечний кредит. До того ж співпраця з найбільшими банками нашої країни - це відмінний показник, який свідчить про надійність забудовника. Ще один важливий момент - перевірка документації, яка повинна розміщуватися у відкритому доступі (проекти, дозволи, ліцензії та ін.).

Оцінка місця розташування будинку

В першу чергу приблизно прикиньте, скільки часу вам буде потрібно витрачати щодня на дорогу до роботи, навчання і т. д. Також важливо, щоб в районі місцезнаходження новобудови функціонували дитсадки, шкільні та медичні установи. Не забувайте і про продуктові супермаркети, відділеннях пошти та банків, які зроблять проживання максимально комфортним.

Наявність поруч з будинком «зеленої зони» стане важливою перевагою як для тих, хто дотримується здорового способу життя, так і для сімей з дітьми. Варто оцінити і перспективи розвитку мікрорайону. Цілком може виявитися, що поруч в найближчі роки відкриють нову лінію метрополітену або фізико-математичний коледж, про який так мріє ваша дитина.

Вибір характеристик

Планування, видові характеристики і поверх мають велике значення при виборі нового житла. Квартири з відкритими і закритими терасами, вбиральнями кімнатами, панорамними вікнами - перед покупкою слід ретельно вивчити ці моменти. Звернути увагу потрібно і на висоту стель, розташування вікон і то, скільки ще квартир планується на обраному вами поверсі.

Оцінка реальної обстановки

Якщо у вас виникають якісь сумніви при виборі квартири, то просто відвідайте місце, де зводиться будівля новобудови. Найчастіше буває так, що, побачивши будинок на власні очі, людина розуміє - його це варіант або варто пошукати ще.

Для чистоти експерименту можна змоделювати будь-яку ситуацію: зайдіть в найближчий супермаркет, пройдіться до зупинок міського транспорту, оцініть благоустрій двору - відчуйте себе «місцевим» жителем і оцініть, наскільки вам тут зручно і комфортно.