Топ-3 книги про охорону довкілля та екологію

Книги про природу та екологію — це та література, яка допомагає нам краще дослідити світ, у якому живемо, пізнати його потреби та проблеми, виникнення яких здебільшого спричинили ми самі.
Ілюстрація. Три книги чудово доповнять вашу бібліотеку.

Здавалося б, у ХХІ столітті ігнорувати цю тему просто неможливо, адже навіть без надскладних пристроїв чи спеціальних новин не складно помітити підвищену забрудненість повітря чи води, велику кількість сміття, що валяється навколо тощо. Попри це, однак, через недостатню обізнаність екологічні проблеми не тільки не вирішуються, а й стрімко нагромаджуються. Сьогоднішня наша добірка має на меті провести екологічну просвітницьку акцію.

Книга з екології, яка розпочинає наш топ — «104 дні без поліетилену» від екоблогерки Маріанни Бойко. У цьому виданні авторка описує своєрідний 104-денний експеримент, до якого вона вдалася, щоб дослідити, чи можливо в сучасних українських реаліях цілком перестати користуватися поліетиленом, який нас оточує буквально на кожному кроці. І це не тільки безоплатні пакетики в супермаркетах, а й основа таких звичних для нас речей, як тара для косметики та засобів гігієни, до прикладу. Які труднощі постали перед авторкою під час експерименту? Як реагувало на це оточення включно з продавцями в магазинах? Які висновки з цього зробила авторка? Та чи можливо переконати бабцю на ринку не користуватися поліетиленовим пакетиком? Відповіді на ці питання, авторські лайфхаки та безліч корисної інформації на тему екології ви знайдете в цій направду цінній книжці.

Наступне видання з нашої добірки допоможе вам краще зрозуміти, як саме кожен із нас може докласти зусиль для боротьби з екологічними проблемами. Екоактивістка Ґей Браун у книжці «Жити із «зеленим серцем». Подбай про себе і планету» розповідає, як зробити наше життя безпечнішим, базуючись на таких речах як спосіб життя та щоденний вибір. На конкретних прикладах життєвих вчинків без нудної та складної термінології авторка пояснює, як та чому все, що ми робимо впливає на наше здоров’я та планету, чому потрібно не лише усвідомлювати наслідки своїх дій, та що саме ми справді можемо зробити для світу, в якому живемо. І це насправді виявляється зовсім не складно. Ця книжка точно змінить ваше ставлення до екології!

Книги про екологічні проблеми нерідко торкаються складних і болючих питань. Таким є й видання Пітера Сінґера «Визволення тварин» — книжка, що вже значно вплинула на світ із часу видання та не перестає бути актуальною. Автор порушує не лише суто екологічні, а соціальні та філософські проблеми. Права тварин — ось центральна тема цього дослідження. Сінґер розповідає про реальне ставлення до тварин на фермерських господарствах, тестування на них різних видів продукції та жорстокі наукові експерименти над ними. Ця книжка змусила мільйони людей переглянути своє ставлення до цих речей, усвідомити проблему видової дискримінації та в прямому сенсі змінила світ. Видання особливо актуальне для нашого суспільства сьогодні, адже ми якраз перебуваємо в етапі схожих трансформацій.

Радимо придбати ці та інші книги з екології в нашій інтернет-книгарні. Будьмо здорові та дбаймо про нашу планету!