Про переваги каркасних басейнів

Облаштувати басейн на дачній ділянці мріє кожен домовитий господар. Проведення активного відпочинку у вихідні дні з сім'єю або друзями на природі супроводжується приготуванням їжі на мангалі. А доповнити приємні моменти можуть гри в басейні.

Існує багато способів організувати зону купання на ділянці, що відрізняється не тільки розмірами, а й конструктивними особливостями. Гідну альтернативу стаціонарним конструкціям становить каркасный бассейн, який пропонує компанія Intex.

Це прекрасне альтернативне рішення дорогому басейну на дачі. Приблизно в цій же ціновій категорії знаходяться дешеві поліетиленові чаші для монтажу в готову підставу або грунт, а також надувні басейни. Але каркасна конструкція позитивно відрізняється від найближчих конкурентів, та й більш дорогим варіантам може дати фору по деяким особливостям і характеристикам.

Конструктивні особливості

Каркасний басейн складається з армованої плівки, каркаса і фурнітури. Армована плівка формує чашу, що встановлюється на легкий пластиковий чи сталевий каркас, і кріпиться міцної фурнітурою для виключення обриву після набору води в утворену ємність.

Більшістю виробників пропонується стандартна зміцнена плівка - тришаровий полівінілхлорид. Матеріал непогано зарекомендував себе в даній і інших областях застосування. Каркас формується з міцного пластику, посиленого алюмінієвого профілю, сталевої труби. Якщо мова про металевий каркас, то кожна деталь комплекту обов'язково проходить антикорозійну обробку, так як мається на увазі частий прямий контакт з водою.

Переваги конструкції

Позитивних характеристик і відмінних рис у каркасних басейнів достатньо. Тому є сенс розглянути їх більш детально:

Вартість каркасного басейну

Не будемо говорити про самі цифрм, так як вони часто змінюються і відрізняються у багатьох виробників. Але це строго продукція середньої цінової категорії. Каркасники трохи дорожче ідентичних за розмірами надувних басейнів, але явно дешевше пластикових, композитних, сталевих і бетонних. І саме цей факт працює на купівельну спроможність

Мобільність конструкції

Збірний каркасний басейн можна перевстановити на будь-яке місце, якщо відразу обрана ділянка з якихось причин не підходить. Наприклад, якщо поставили чашу в саду і всередину падає багато листя, або навпаки, якщо в басейні дуже жарко і його слід перемістити в тінь. Вода спускається, плівка забирається, і каркас переміщається на іншу підготовлену ділянку.

Легкість збірки

Прикладена інструкція у вигляді схеми на папері, а також відео на диску, яким часто доповнюється стандартний комплект, допоможе вирішити питання з установкою. Басейн середніх розмірів збирається протягом 1,5-2 годин на чотири руки - помічник в збірці басейну обов'язковий. Те ж стосується і розбирання конструкції в кінці сезону або для переміщення на нову ділянку. Алгоритм досить простий і робота не забирає багато часу

Економічність

Це фактор, безпосередньо який можна застосовувати до зниження витрати води. Енергозберігання пов'язано з невеликим розміром, але також з використанням спеціальної хімії, коли зливати воду щотижня не потрібно, вона не цвіте, не накопичує патогени. Хоча, останній факт відноситься і до інших басейнах, адже спеціальні хімічні засоби застосовуються і в більш дешевих, і в більш дорогих моделях.

Невелика вага конструкції

Вага комплекту каркасного басейну, в середньому, від 20 кг, тому його легко переносити, транспортувати на будь-які відстані, наприклад, якщо тільки купили басейн для дачі, або ж розібрали його і вирішили взяти з собою на тривалий відпочинок з виїздом на природу, турбазу

Просте обслуговування

Сучасна хімія для басейнів полегшує догляд. Крім того, мити і протирати гладку поверхню набагато простіше, навіть з використанням стандартного побутового інвентарю. Сприяє полегшенню праці та знижений обсяг води всередині - періодично воду можна зливати на город, для зрошення окремих ділянок дачі, і в цей час якісно вимивати басейн для його подальшої експлуатації.

Механічна витривалість

Стосується це тиску води і зіткнення з різними жорсткими матеріалами при установці в поглиблення в грунті. Матеріалу не страшні температурні розширення, але ПВХ плівка боїться гострих предметів і точкових впливів.

Стійкість до впливу атмосферного середовища

Дощ, вітер, зміна температур і ультрафіолетове випромінювання ніяк не зашкодять структуру каркаса або формотворною плівки. Спостерігається тільки природне старіння матеріалу на увазі численних факторів, в тому числі і через неправильну експлуатацію

Багатий вибір

Каркасні басейни будь-якої форми, декількох основних кольорів, різноманітного обсягу. Це ж стосується виробників і характеристик матеріалів, вартості конструкції

Практично будь-яка комплектація

Стандартний заявлений комплект частіше включає деталі для зборки самого басейну, інструкцію і фільтр-насос, але додатково докупити для зручності використання можна, що завгодно. Це і сходи для спуску в басейн, і дитяча гірка, і тент для накриття чаші від засмічення і негоди

Ремонтопридатність

Пошкодження плівки басейну піддаються ремонту, тому він не є одноразовим. Щодо ремонту та придбання спеціальних ремкомплектов варто відразу поспілкуватися з продавцями.