Носимо бюстгальтер правильно: поради фахівців

Якщо ліфчик здається вам знаряддям тортур, можливо, ви поки не знайшли той самий. Тут мають значення і форма, і тканина, і точно підібраний розмір.

Правильно підібрані бюстгальтери додадуть образу елегантності та витонченості, і такі можна придбати в інтернет-магазині giulia.com.ua. Експерти розповідають, як носити бюстгальтери з радістю і при цьому не витрачати на них багато грошей.

Як правильно носити

Багато дівчат впевнені, що цілодобове носіння ліфчика застерігає груди від передчасного обвисання, пояснюючи це тим, що бюстгальтер підтримує їх. Звичайно, більшість виробників нижньої жіночої білизни цю теорію підтримують, чого не можна сказати про медичних фахівців.

Як стверджують лікарі-фізіологи, груди в будь-якому випадку деформуються, незалежно від її розміру. А все тому, що саме походження цього явища пояснюється зовсім не відсутністю підтримки, а слабкістю м'язів і недостатньою еластичністю шкіри. Як ви можете здогадатися, бюстгальтер тут ситуацію не врятує. А деякі дослідження і зовсім стверджують, що постійне його використання лише прискорює розвиток проблеми. Звичайно, якщо мова йде про неправильно підібрану білизну.

Перш за все, не можна занадто щільно або вільно застібати ліфчик. У першому випадку ви ризикуєте передавити кровоносні судини, що неминуче завдасть шкоди здоров'ю і самопочуттю. У другій же ситуації ви просто будете відчувати дискомфорт, та й особливого «підтримуючого» ефекту спостерігатися не буде. Принцип аналогічний і по відношенню до лямок.

Що ж стосується чашок, тут розмір грає основне значення. Адже якщо ви носите занадто маленький в цьому плані бюстгальтер, ваші груди будуть постійно в здавленим положенні, що погано позначиться на їх стані. А в занадто великих чашках вони будуть буквально «тонути», що небажано з естетичної точки зору.

Чи можна спати в бюстгальтері

Тема досить важлива, адже багато дівчат помилково вважають, що носіння цього виду білизни вночі цілком нешкідливе і навіть навпаки, нібито допомагає грудям залишатися «в формі». Але все зовсім не так. Мамологи практично в один голос твердять, що такий захід лише шкодить вашому здоров'ю, а відбувається це по ряду причин:

  • Будь-який сковуючий одяг, який обмежує свободу рухів і дій під час сну - неприйнятний. Стосується це і ліфчиків в тому числі. Вся справа в тому, що в таких умовах організм не може відпочити в повній мірі. Також це заважає шкірі в настільки інтимній зоні «дихати».
  • Багато моделей можуть негативно впливати на розташовані в цій зоні лімфатичні вузли і кровоносні судини. А так як зростання грудей відбувається аж до двадцяти п'яти років, то багато дівчат схильні до неправильного формування молочних залоз. Результати останніх досліджень показують, що це одна з причин виникнення певних захворювань в цій області.
  • Відчуття загального дискомфорту можуть спричинити за собою порушення сну, що також нічого хорошого для вашого організму не представляє.

У зв'язку з цим, фахівці настійно не рекомендують одягати бюстгальтер перед сном. Виняток можуть становити лише володарки значних бюстів.

Яку модель носити дома

Якщо ж ви є палкою прихильницею цього елемента нижньої білизни, то і для вас є кілька варіантів, які можна носити велику частину дня.

Перший серед них - спортивний топ. Він надійно підтримує груди, що дуже до речі при будь-яких активних діях, наприклад, при домашньої прибирання або виконанні фізичних вправ. У цій же ситуації стане в нагоді і інше його перевага: спортивний бра добре вбирає вологу, тому якийсь дискомфорт при потовиділенні виключений. А ще зона грудей в такому топіку не страждатиме від перегріву.

Так як більшість подібних моделей виготовляються з натуральних матеріалів, бюстгальтер не буде затримувати тепло, що актуально в жарку пору року.

Відсутність жорстких і твердих елементів робить цей предмет одягу дуже зручним. Повторюючи всі контури тіла, він надійно фіксується в потрібному положенні, не натираючи і не натискаючи «кісточками». Також спортивний топ досить еластичний, тому його легше підібрати під потрібний розмір грудей.

Є й інші варіації ліфчиків, які можна носити вдома. Це моделі з м'якими чашечками, які не мають «кісточок», і спеціальні майки з підтримкою грудей. Їх гідності аналогічні плюсів спортивних бра: вони також комфортні і практичні. Є, мабуть, єдиний фактор, який відрізняє їх від вищезазначених топів - м'які бюстгальтери не так сильно прилягають до тіла. Тому таке жіноча білизна більше підходить для ведення звичайних повсякденних домашніх справ, які не вимагають високої фізичної активності.

Хоч всі зазначені типи ліфчиків і досить комфортні, але все ж носити їх цілодобово зовсім не рекомендується. А якщо ви будете дотримуватися всіх порад з нашої статті, то ваша груди надовго збереже свою форму і здоров'я.