Як вибрати бейдж для співробітників

На сьогоднішній день жодна конференція, жоден більш-менш великий захід наукового або розважального спрямування не обходиться без такої, на перший погляд, дрібниці, як бейдж. При цьому, не дивлячись на невеликі розміри даного виробу, його наявність дійсно знімає цілий ряд проблем комунікативного характеру.

Ймовірно, саме тому бейдж отримав таку популярність, причому найбільш масово його сприйняв торговельний напрямок і сфера обслуговування. І це логічно, адже набагато простіше, коли у менеджера в гіпермаркеті або у покоївки, яка обслуговує ваш номер, на грудях висить бейдж з ім'ям і посадою.

Однак при всій своїй простоті, бейдж, як і будь-який товар, має цілий спектр конструктивних характеристик, які необхідно враховувати при його виборі. 

Отже, далеко не всі бейджи «на одне обличчя», це факт. Бувають простенькі моделі, метою яких є ознайомлення з персоною носія, а ось бейджи металеві пропоновані компанією Гравертон окрім інформаційної складової вартують уваги в силу їх вишуканої естетики, а також здатні гідно підкреслити високий статус компанії і конкретної людини.

Однак їх різновиди відрізняються не тільки зовнішнім виглядом, але і призначенням. Тобто на симпозіум, де буде велика кількість людей, логічно взяти вертикальний бейдж великого формату з металевим кріпленням, тоді як для менеджера в салоні зв'язку буде цілком достатньо невеликого горизонтального бейджа із пластику на S-подібній шпильці. Що ж стосується докладного розбору характеристик бейджа, то логічно почати з базових показників.

Ключові параметри бейджа

Матеріал

У плані матеріалів, що застосовуються в процесі виготовлення бейджів, все досить просто. Тут товари прийнято ділити на два різновиди: пластикові бейджі і металеві. Однак визначення «пластикові» має дещо абстрактний характер, так як в даній категорії можна виділити три підкатегорії виробів: плівка ПВХ, акрил і «жорсткий» пластик.

Найчастіше зустрічаються саме пластикові бейджі або бейджі з плівки ПВХ. Вироби з акрилу коштують дорожче, але їх естетичне сприйняття (зовнішній вигляд), безумовно, має абсолютно інший рівень.

Сьогодні бейжда металеві - досить рідкісне явище. Вони міцні, презентабельні, але важкі і мають низький коефіцієнт пружності. Таким чином, той же акриловий бейдж перевершує металевий по всіх параметрах

Форма і спосіб кріплення

За формою є два типи бейджів - іменні (ім'я друкується безпосередньо на матеріалі) і універсальні - з віконцем, куди можна необмежену кількість разів вставляти папірець з ім'ям нового співробітника. Зрозуміло, другий варіант настільки більш практичний, що майже витіснив перший. Навколо віконця наноситься постійна інформація - логотип фірми і її назва, яке можна художньо обіграти.

Популярні способи кріплення - шпилька, затиск і магніт. Як діють шпилька і затиск пояснювати не варто, а ось пристрій магнітних бейджіков гідний розгляду. Бейджики на магнітах прикладаються до тканини з одного боку, а з іншого боку матеріалу прикладається металева плівка, яка притягується магнітом, утримуючи бейдж на одязі. Такий спосіб кріплення найзручніший, але і найдорожчий.

Спосіб носіння

За способом носіння бейджи діляться на шийні та нагрудні. Не потрібно плутати даний параметр з параметром «орієнтація», так як, всупереч поширеній помилці, той же вертикальний бейдж цілком може кріпитися до грудей S-подібною шпилькою, а горизонтальний буде мати гарний вигляд на шиї.

Проте, найбільш поширені варіанти саме так і виглядають - вертикальний бейдж на шиї, а горизонтальний на грудях. У зв'язку з цим спосіб носіння нерозривно пов'язаний не тільки з орієнтацією бейджа, а й з його розмірами, так як вироби більшого формату все-таки зручніше носити на шийній тасьмі.

Однак в даному випадку визначальним фактором буде мета. Нагрудний бейдж має сенс в ситуації, коли людині необхідно постійно виконувати активні дії, тобто коли шийний бейдж явно заважатиме під руками. У свою чергу бейдж на шиї добре підійде для відносно спокійного заходи, до того ж його зазвичай набагато простіше зняти.

Універсальність

Це крайній параметр, який необхідно враховувати при виборі бейджа. Він визначається можливість заміни інформативної складової продукту. Тобто найчастіше конструкція металевих або пластикових бейджів має на увазі наявність кишеньки для змінних прямокутників з паперу або картону, на які наноситься інформація про власника. Однак великі фірми вважають за краще замовляти іменні бейджі незмінного типу. Такий варіант виглядає солідніше, але менш практичний.