Оригінал чи підробка? Чим відрізняються брендові кросівки

Згідно з дослідженнями які провела одна з найвідоміших компаній по випуску взуття Nike, на ринку продається близько 98% підробок їхньої продукції. До того ж, існує кілька видів фейків які можуть запропонувати замість оригінального товару, але за ціною оригіналу.

Нижче будуть розписані поради про те як вибрати в інтернеті оригінальні кросівки, тим самим зберегти свої гроші, вберегтися від покупки підробки і отримати максимально якісний товар. Саме такі моделі пропонує інтернет-магазин https://casual-shop.in.ua/, де представлена оригінальна продукція Adidas, Balenciaga, Columbia, Jordan, New Balance, Nike, Puma, Reebok, Dr. Martens, Grisport, Merrell, Converse, Vans і інші. А оскільки це повноцінний outlet, то ви маєте чудову можливість придбати дійсно фірмові речі зі знижкою до 60%.  

Види підробок

Як вже було зазначено вище, існує кілька видів підробок, і нижче вказані їх основні відмінності:

  • Заводський брак. Сюди можна віднести взуття, яке дійсно виготовили на офіційному виробництві, але в зв'язку з браком або незначним дефектом дана партія або модель не була випущена в продаж.
  • Репліка. Це кросівки які є копією оригінальних, і без знань відмінних рис фейків тієї чи іншої моделі їх можна цілком прийняти за оригінал. Існує думка, що немає сенсу переплачувати за оригінал, тим більше при наявності величезної кількості реалістичних копій. Але якщо мова йде про взуття, то не варто забувати, що від того наскільки якісними будуть матеріали і технологія її виготовлення, таким і буде комфорт, а також наслідки для здоров'я людини, його постави і стопи при тривалому носінні. Тільки офіційні заводи мають високотехнологічне обладнання, завдяки чому пара взуття відповідає всім критеріям зносостійкості і стандартам безпеки.
  • Недорога підробка. Подібний фейк просто відрізнити візуально, оскільки тут використовуються найбільш дешеві матеріали, а метод виробництва дуже відрізняється від оригінального, що позначається на якості швів та інших деталей.

Дев'ять основних ознак підробки

  • Зовнішній вигляд коробки. У оригінальної пари взуття на коробці обов'язково присутній надрукований штрих-код і артикул, який можна перевірити на офіційному сайті, вбивши його в спеціальне поле, після чого пошуковик видасть результат з такою ж моделлю кросівок, що і в коробці. Якщо артикулу і штрих-коду на коробці немає, або він не видає належного результату при перевірці, мова йде про підробку.
  • Штрих код. Крім спеціального коду на коробці, усередині самої пари кросівок також присутній штрих-код, якщо мова йде про оригінал. Існує багато додатків і сервісів, якими можна відсканувати цей код і перевірити взуття на оригінальність. Також, даний штрих-код повинен збігатися з тим, що надрукований на коробці. Єдиним винятком може бути лімітована колекція оригінальної взуття, що велика рідкість.
  • Зовнішній вигляд взуття. В оригінальних кросівках немає ні єдиної вади. Це означає що шви будуть ідеально рівними і симетричними, стежки однакової довжини, ніде не буде видно залишків клею, а тиснення підошви буде без єдиної нерівності. При наявності хоча б одного зовнішнього дефекту можна бути впевненими що дана модель підробка.
  • Логотип. Для того щоб уникнути відповідальності за підробку оригінальних брендів, деякі виробники фейків трохи видозмінюють оригінальний логотип, наприклад можуть пропустити букву, або додати зайвий символ. Тому слід звертати увагу на логотип, в оригінальній парі взуття він максимально акуратний і в точності збігається з тим, що на офіційному сайті.
  • Ціна. Ціна говорить багато про що, адже фабрично виготовлена ​​пара взуття не може коштує дешевше тієї, що продається на найближчому ринку. Але і дорожнеча не завжди означає оригінальність. Тому перед покупкою розумно буде звірити вартість пари з тією ціною, що вказана за цю ж модель на офіційному сайті.
  • Розмір. Відмінність в розмірній сітці, яка вказана на офіційному сайті виробника говорить про те, що дана пара взуття підробка. Як правило продавці фейків закуповують і продають тільки ходові розміри. Офіційний виробник випускає взуття в набагато ширшому розмірному діапазоні, аж до 50-го розміру.
  • Запах. Наявність стороннього різкого запаху у взутті вказує на те, що дана модель підробка, оскільки оригінальні кросівки виготовляють виключно з натуральних матеріалів, які можуть видавати хіба що ледь вловимий запах шкіри. Підробки найчастіше мають запах гуми.
  • Підошва. Якщо перевернути оригінальні кросівки, підошва у них буде матова, оскільки виготовлена ​​з натуральних матеріалів на відміну від фейку, де підошва з гуми обов'язково буде блищати.
  • Ярлик. Він обов'язково буде присутній на оригінальній парі, на відміну від копій, де він або не кріпиться через непотрібність, або пришитий криво. На оригінальному ярлику буде вказана інформація про розмір, місце виробництва і повну назву моделі.