Авто з США: особливості і ризики

Українці знають, що вигідніше покупки авто з Америки нічого немає. Сьогодні настільки популярний пригін авто з США, що автолюбителі набагато спокійніше ставляться до закордонних покупок, сміливіше вибирають професіоналів, готові почекати і отримати відмінний автомобіль за дуже доступною ціною.

Придбання американського автомобіля реально заощаджує бюджет. Але робити це потрібно грамотно, і через надійну компанію, зокрема замовивши авто з США в компанії A-DREAM ви гарантовано отримуєте машину в ідеальному стані, причому економите до 50% у порівнянні з придбанням аналогічної моделі в Україні.

При покупці машини з США можуть виникати і деякі складності. Професіонали легко розбираються в деталях, зводять ризики до мінімуму, знаходять відмінні пропозиції для клієнтів. А ось якщо займатися пошуком і покупкою машини з США самостійно, можна влипнути в неприємні історії так, що придбання автотранспортного засобу стане збитковим заходом, а не прибутковим. Це все завдяки помилкам, які допускають новачки і ризиків, уникнути яких дуже складно звичайному автолюбителю без підтримки кваліфікованих фахівців.

Купівля автомобіля у «сірих» дилерів

Малодосвідчені покупці і новачки відразу ж роблять першу помилку - звертаються з проханням покупки авто до перекупників. Купити авто в Америці за дуже хорошою ціною і в пристойному стані цілком реально, тільки для цього треба цікавитися лотами виключно від страхових компаній. Справа в тому, що страховики ніколи не брешуть, не ремонтують авто перед продажем, надають всю правдиву інформацію і не завищують ціни.

Непослідовне прийняття рішень

Працювати з американськими страховими аукціонами потрібно правильно і грамотно, щоб:

  • вчасно помітити найдрібніші і дуже важливі деталі;
  • виключити додаткові витрати;
  • уникнути затягнутих термінів.

Якщо автолюбитель, який ніколи нічого не купував на автоаукціоні, намагається вперше це зробити - можуть бути проблеми. Потрібна практика і досвід, щоб відсіювати непотрібні лоти, витрачати час тільки на вигідні пропозиції, не попастися на гачок нечесних продавців. Тому важливо чітко дотримуватися послідовність дій.

Купівля вживаного автомобіля в США на першій стадії виглядає наступним чином:

  • вибір автотранспортного засобу та пошук лота, що влаштовує усіма характеристиками;
  • уважний перегляд історії автомобіля. Важливо дізнатися про модель якомога більше інформації на етапі покупки, а не після: де і як експлуатували машину, скільки власників було, чи є ДТП, викрадення, вандалізм, утоплення, реальний пробіг, в яких автосервісах технічно обслуговували ТЗ;
  • оцінка наслідків аварій, приблизний прорахунок майбутніх ремонтних робіт.

Неправильний розрахунок додаткових витрат

Деякі автотранспортні засоби невигідно і недоцільно пригнати в Україну. Таких автомобілів на вторинному ринку США предостатньо. Адже американський ринок вибирають за рахунок широкого асортименту і низьких цін. А можна купити таку машину, яка в Україні обійдеться дешевше.

Коли говорять про вигоди і підсумкову вартість авто з США, враховують всі витрати сумарно:

  • вартість моделі;
  • доставка;
  • ремонтні роботи, реставрація;
  • митні витрати.

Особливу увагу приділяють прорахункам вартості ремонтних робіт та придбання необхідних автозапчастин. Виходячи з досвіду, фахівці кажуть, що приблизно 20-30% бюджету потрібно додатково передбачити, щоб позбавити куплений в Штатах автомобіль від усіх видимих ​​і прихованих пошкоджень. 

Довірити доставку авто маловідомій і неперевіреній компанії

Краще вибирати великі, авторитетні логістичні компанії, які можуть привезти куплений автомобіль на аукціоні в найближчий американський порт, ніж заощадять витрати на сухопутну доставку машини. Маленькі компанії не можуть похвалитися такими можливостями. Вони можуть транспортувати вантаж і через півкраїни в той порт, з яким у них домовленість. А домовленостей у них не багато. Тому покупець ризикує сильно переплатити на сухопутній доставці автомобіля.

Неграмотне митне оформлення

Довірити митне очищення новачкам, значить, додати зайві витрати. На митниці обов'язково виникне маса питань до покупця, який, не продумавши свої вчинки, зробив тільки те, що йому сподобалося, а не те, що треба було. У цій справі допомагають експедитори та митні брокери. Без них реально складно все зробити швидко, грамотно і з мінімальними витратами.

Завдяки старанням експедитора, контейнер в порту розвантажать оперативно. А митної брокер впорається з митним оформленням протягом одного тижня.