Колір лінз сонцезахисних окулярів, і його вплив на зір

У сучасному світі практично кожна людина користується сонцезахисними окулярами, щорічно виходять нові колекції від відомих брендів, які стають стильним і модним аксесуаром.

Однак варто пам'ятати, що сонцезахисні окуляри виконують важливу роль - вони захищають очі від надмірного сонячного світла і оберігають від опіку сітківку. Це важливий засіб профілактики здоров'я очей, тому якщо ви бажаєте купити сонцезахисні окуляри, вибирати їх потрібно не тільки за зовнішнім виглядом, але і по функціональності.

Досить багато написано про корисність того чи іншого кольору лінз на зір людини. Деякі відтінки рекомендують для водіння автомобіля, деякі для роботи за комп'ютером, якісь прискорюють швидкість реакції на зовнішні події, що вкрай корисно для спортивних змагань. Знову ж, часто важлива інтенсивність насичення кольором, в деяких випадках досить тонування в 20-30 відсотків, а іноді і 75% затемнення мало.

Тут ми не торкаємося питання про інтенсивність тонування, так як часто, відсоток тонування тим чи іншим кольором, користувач вибирає індивідуально, виходячи з власних уподобань. Розповімо, як кольори взаємодіють з нашим зором.

Зелений колір

Один з найбільш поширений в сонцезахисних лінзах. Всі знають про користь зеленого кольору - все це, можна проектувати і на лінзи для окулярів. Вкрай ефективно впливає на вегетативну систему людини. Можна рекомендувати, всім без винятку користувачам окулярів.

Сірий колір

Так само часто використовується в окулярах від сонця. Спокійний, нейтральний колір, часто використовуваний в модних окулярах. Вважається, що він знижує контрастність предметів.

Червоний колір

Він підстьобує наш зір. Викликає певний стимулюючий ефект, який призводить до збільшення швидкості реакції. Дуже часто, в професійних спортивних окулярах застосовуються «похідні» від червоного. У той же час, виробники не рекомендують протягом всього дня носити окуляри з лінзами цього кольору. Очі, перебуваючи в напрузі, досить швидко втомлюються.

Синій колір

Спокійний і рівний. Вважається, що він впливає заспокійливо на людину. Пульс стає рівніше і сповільнюється. Його можна рекомендувати нервовим користувачам, як постійний колір лінз.

Жовтий колір

Так званий «просвітляючий». Часто використовується в «протидію туманним окулярам». Він дійсно робить навколишній світ набагато яскравіше. Спостерігається навіть емоційний підйом при тривалому носінні окулярів з жовтими лінзами. Єдина проблема з цим кольором - окуляри, іноді, доводиться знімати і це повертає споживача в справжню реальність.

Коричневий колір

Другий за популярністю відтінок, що часто використовуваний в сонцезахисних окулярах. Збільшує контрастність предметів і не спотворює основні кольори. Він просвітлює світло і одночасно, блокує зайву яскравість. Рекомендується для активного водіння автомобіля в сонячну погоду.