Хороший дитячий отоларинголог — це який?

Поради, як обрати хорошого дитячого ЛОРа

Чим відрізняється дитячий отоларинголог від дорослого, і що він повинен вміти. Розповідаємо, як обрати ЛОР-лікаря для вашої дитини.

Далеко не кожен хороший ЛОР-лікар може працювати з дітьми. Тут важливо бути не просто професіоналом своєї справи, а й трошки дитячим психологом. Тому обирати отоларинголога для дитини потрібно більш прискіпливо, ніж для себе. Давайте розберемося, в чому полягає специфіка роботи дитячого ЛОРа, і як його правильно обрати.

Особливості роботи дитячого отоларинголога

Дітям консультація отоларинголога потрібна частіше, ніж дорослим. Їх ЛОР-органи ще ростуть і формуються, а значить - більш вразливі перед інфекціями і схильні до запальних процесів. Здавалося б, ще вчора дитина була здоровою і життєрадісною, а сьогодні то нежить, то горло болить, то вухо заклало. У таких випадках не потрібно чекати, поки «саме пройде» або намагатися лікувати малюка народними методами. Краще відразу звернутися до ЛОР-лікаря, який проведе огляд і призначить правильне лікування.

Робота дитячого отоларинголога починається не з огляду або опитування. Насамперед лікар повинен знайти підхід до дитини, розташувати її до себе. Його найперше завдання — викликати довіру у маленького пацієнта. Без цього робота не буде продуктивною. Коли дитина довіряє лікарю і не боїться його, вона охоче робить те, про що лікар просить — відкриває рот ширше, закидає голову і т д.

Ще одна важлива якість для дитячого ЛОРа - вміння працювати з ювелірною обережністю. Дитячі дихальні шляхи і слухові канали вузькі, і важливо при огляді не заподіяти їм дискомфорту. У дітей низький больовий поріг, і якщо вони відчують біль, то довіру буде втрачено. Важливо проводити всі маніпуляції дуже дбайливо.

І нарешті, дитячий отоларинголог повинен бути професіоналом із великої літери. Він не має права на помилку, адже мова йде про здоров'я дитини. Але де ж знайти фахівця, який володіє всіма цими якостями? І як зрозуміти, чи можна довіряти лікарю, до якого ви привели свою дитину?

Як обрати дитячого ЛОРа

На щастя, сьогодні батьки можуть вибирати лікарів для своїх дітей, і вибір у них великий. Напевно у вас є сімейний лікар, до якого ви можете звернутися безкоштовно. Але є ситуації, коли стан дитини вимагає консультації вузькопрофільного фахівця. І в таких випадках здоров'я дитини - точно не та стаття витрат, на якій можна заощадити.

Сьогодні послуги отоларингологів пропонують багато клінік і спеціалізовані центри. І, перш ніж записуватися на огляд ЛОРа, потрібно зібрати інформацію про заклад і лікаря. Дізнайтеся, як давно працює клініка, що про неї говорять пацієнти, які у неї досягнення. А далі переходьте до пошуку лікаря. Зазвичай на сайтах медичних центрів є інформація про кожного лікаря: де він навчався, скільки років консультує, на чому спеціалізується. Уважно прочитайте всі дані - якщо щось здається вам підозрілим краще знайдіть іншого фахівця.

Визначтеся, який формат роботи з лікарем для вас зручніше. Далеко не завжди потрібно привозити дитину на прийом, особливо якщо вона погано себе почуває. Одна з послуг, які надає дитячий ЛОР - виклик додому. Спеціаліст приїде до вас, огляне малюка і призначить лікування.

Записатися на консультацію до дитячого отоларинголога можна на bettertone.com.ua. Це сайт сучасного ЛОР-центру, де працюють кваліфіковані досвідчені лікарі. Вони вміють знаходити підхід до маленьких пацієнтів і проводять всі маніпуляції обережно. Вони консультують як в самому центрі, так і на дому. На сайті можна записатися на прийом на зручні для вас дату і час.