Призначення і параметри вибору металошукача

Металошукач - досить функціональний і корисний пристрій. Він здатний виявити досить дрібні вироби, що знаходяться в землі. У військовій галузі такі прилади використовуються для виявлення мін. Аматорські варіанти дозволяють знайти монети або інші артефакти.

Але як вибрати металошукач, якщо особливого досвіду в даній сфері немає, а асортимент вражає не тільки різноманітністю варіантів, а широкий діапазон цін? Давайте розберемося, як вибрати цей прилад, а в інтернет-магазині https://garrett-md.com.ua/uk/ ви зможете по вигідній ціні купити металошукачі відомого виробника Garrett.

Принцип роботи

Щоб зрозуміти, як вибрати металошукач, давайте розглянемо принцип роботи пристрою. Це допоможе розібратися в процесі і швидко проводити настройку приладу.

Пошуковий металодетектор - це, по суті, той же радар, який здатний виявити об'єкти, тільки вже нерухомі. Генератор металошукача видає магнітні випромінювання, які поширюються в просторі. Металеві предмети, що потрапляють в дану зону, відображають дані випромінювання. Такий сигнал передається від предмета, вже з іншою частотою і вловлюється антеною пристрою. Електронні елементи дозволяють фільтрувати дані сигнали і посилювати їх. Отримана інформація передається користувачеві в звуковому і візуальному вигляді.

Види металошукачів

Сучасний ринок пропонує величезний асортимент металошукачів. Як і будь-які прилади, вони відрізняються безліччю характеристик і, звичайно ж, призначенням.

  • Для початківців. Досить дешеві моделі, відмінно підходять для пошуку невеликих металевих виробів. У зв'язку з тим, що вони мають невелику ціну, функціональність їх обмежена. Такі прилади відмінно підійдуть для рідкого використання або для новачків, охочих навчитися користуватися металодетекторами. Якщо ви перед собою ставите інші цілі, то краще задуматися про придбання більш дорогих виробів.
  • Прилади середнього рівня. Моделі мають відносно невелику вартість і відмінно підходять для побутових потреб. Такі пристрої здатні виявити невеликі предмети, розташовані в землі на глибині до 50 см.
  • Професійні моделі. Багатофункціональні пристрої, які мають досить високу вартість. З їх допомогою можна знайти навіть маленькі металеві предмети, незалежно від типу грунту. Є безліч різних режимів, що дозволяють переслідувати різні цілі і шукати різні вироби. Такі прилади використовуються професіоналами під час пошуків дорогоцінних монет, реліквій або артефактів.

Як вибрати металошукач

Кожна модель металодетектора має певні складові елементи, які можуть відрізнятися своїми характеристиками і можливостями. Існує два види котушки, яка встановлюється в металошукачі: одинарна і подвійна. Практично у всіх дешевих моделях встановлюється монокотушка.

Вагомим параметром при виборі моделі є розмір котушки. Чим більше її діаметр, тим потужніше одержуваний сигнал від металевого виробу. У більшості приладів вона від 9 до 12 дюймів в діаметрі.

Дискримінація - це головна функція металодетектора, що відповідає за розпізнавання об'єкта. Висока якість дискримінатора дозволяє краще розрізняти метали і більш ефективно передавати інформацію про нього.

Металодетектори можу працювати як на 1 частоті, так і на декількох відразу. Є можливість перемикатися між ними. Показник робочої частоти визначається метою пошуків. Чим нижче частота, тим менше вплив грунту і проблематичніше виявити невеликий предмет.

  • Низькочастотні - від 3 до 5 кГц, відмінно підійдуть для пошуку досить великих предметів, розташованих на середній і великій глибині. Дрібні вироби, такі як монети, на даній глибині моделі не здатні виявити. Прилади даного класу використовуються під час пошуків скарбу і військових поховань.
  • Середньочастотні - від 6 до 8 кГц, є універсальними моделями і призначені для пошуку всіляких невеликих предметів. Використовуються в археології і при виявленні предметів військового часу.
  • Високочастотні - від 14 до 20 кГц, призначені для пошуку дрібних предметів, монет та інших виробів на великій глибині. Такі моделі здатні виявити навіть дрібну луску.
  • Надчастотні - від 20 кГц, використовуються для пошуку дуже дрібних предметів. У більшості випадків такі моделі застосовуються для виявлення самородків.