Навіщо потрібен сейф для дому та як його вибрати

Особисті цінності, включаючи коштовності, зброя, важливі документи і незамінні особисті предмети потребують належного ступеня захисту, яку може забезпечити тільки домашній сейф. Досвідчені грабіжники знають всі стандартні тайники, в які зазвичай люди ховають свої цінності, так само заховані речі нічого не захищає від пожежі і крадіжки, ці захисні засоби представляє вам сейф для дому.

На сайті ferocon.ua надійні домашні сейфи Ferocon представлені в різних цінових діапазонах і наборах функцій, а наступна інформація, може допомогти вам зрозуміти навіщо вам потрібен такий аксесуар для дому, і про те, який сейф найкращим чином відповідає вашим унікальним потребам.

Мета покупки вашого домашнього сейфа

Деякі люди можуть не повністю усвідомити необхідність і важливість покупки домашнього сейфа. На жаль, іноді потрібно що б у потенційного клієнта або його знайомих сталася крадіжка зі зломом або не дай бог пожежа, щоб по-справжньому зрозуміти переваги збереження цінностей в сейфі.

Захист ваших особистих речей, таких як важливі документи, ювелірні вироби та вогнепальна зброя - дуже важливе завдання з яким справиться тільки сейф. Крім того, вогонь річ непередбачувана, і ваші найдорогоцінніші і важливі предмети можуть зникнути за лічені хвилини під час домашньої пожежі, якщо у вас немає захисту від вогню.

Типи домашніх сейфів

Існує безліч різних сейфів і захисних конфігурацій, які допоможуть вам досягти ваших вимог в захисті вашого будинку. Якщо ви будуєте новий будинок або працюєте над проектом з реконструкції, це ідеальний момент для покупки вбудованого сейфа в стіну або в підлогу.

Вбудовувані сейфи найкраще встановлюються між двома шпильками, що легше виконати, якщо у вас є відкриті стіни, які очікують їх повного закриття.

Сейфи в підлозі можна встановити, перш ніж ви укладете нову підлогу, ковролін або інші покриття для підлоги. Меблеві сейфи - це найпростіший і найпоширеніший вид домашніх сейфів, тому що ви можете розмістити їх в будь-якому місці будинку.

На що варто звернути увагу при виборі сейфа для дому

Коли ви зважитеся на покупку нового сейфа, потрібно мати на увазі кілька речей і точно знати, навіщо вам потрібен сейф для дому. Розгляньте свій бюджет і постарайтеся знайти сейф вищої якості, який ви можете собі дозволити.

Багато недорогих сейфів не забезпечують захисту від вогню або злому, також вони виготовлені з тонкої сталі з просто не надійними замками, що може стати приємним фактором для злодіїв.

Однією з найважливіших особливостей домашнього сейфа є запобігання крадіжки. Якщо зломщик може проникнути в ваш сейф за допомогою простих інструментів і через кілька хвилин, ваш сейф піддасться злому, ви пошкодуєте що не купили дорожчий сейф для більшої надійності. Шукайте сейфи з рейтингом захисту для певних рівнів вогнестійкості і опору злому

Вогнестійкість

Середній час пожежі в будинку становить 27 хвилин, і вогонь горить при температурі 350 градусів і більше, в залежності від будинку і будівельних матеріалів. Більшість сейфів розраховані на рівень вогнестійкості, виходячи з кількості часу, який вони можуть витримувати під час пожежі, зберігаючи при цьому захист вмісту.

Паперові документи, включаючи гроші, будуть мимоволі займатися, коли внутрішня температура сейфа перевищить 120 градусів. Шукайте рейтинг захисту від вогню на сейфі, щоб він міг витримувати високі температури вогню і підтримувати внутрішню температуру. Рейтинг зазвичай забезпечує кількість часу, протягом якого сейф забезпечує захист від вогню, наприклад 10, 30 або 60 хвилин.

Захист від злому

Якщо ваш будинок грабують, досвідчені злодії найчастіше заздалегідь знають, де може перебувати ваш домашній сейф. Якщо у вас є невеликий, легкий сейф, шанси на те, що злодії просто його винесуть дуже великі, а вже сховавшись з місця злочину спокійно відкриють його.

Купівля важкого сейфа - один із способів запобігти цьому. Багато сейфів також поставляються з попередньо просвердленими отворами в нижній частині, так щоб прикріпити сейф до підлоги, такий сейф набагато складніше вилучити з дому.

Злодії можуть навіть принести з собою спеціальну техніку, щоб спростити зняття сейфа, в першу чергу приступають до відкидання петель і далі дивляться за обставинами, за цим ще одна порада, вибирайте сейф з петлями всередині сейфа.

Так само настійно рекомендується ховати сейф в не зовсім очевидних місцях, таких як в шафі або під ліжком, такі місця злодії перевіряють перш за все.

Досвідчений злодій може зламати практично будь-який сейф за допомогою правильних інструментів, але це вимагає часу. Шукайте сейф, в якому є функції захисту від злому, які ускладнюють роботу і зажадають багато часу. Почніть з сейфа з товстої дверима і стінами з міцної сталі. Подивіться на двері з замикаючими болтами на більш ніж одній стороні дверей. У багатьох сейфах є дверні петлі, розташовані зовні, і злодій може спробувати їх зламати. Завдяки гарному замку і дверним болтів вони не зможуть зняти двері, навіть якщо петлі не будуть функціонувати.