Рекомендації по вибору медичної кушетки

Медична кушетка - необхідний елемент кабінету лікаря. Скажемо більше, це елемент першої необхідності. Адже ретельно оглянути пацієнта без даного аксесуару не так-то просто. А провести необхідну медичну маніпуляцію тим більше.

У цій статті ви дізнаєтеся, на що варто звернути увагу при виборі ложа для хворого, а на сайті https://tghealth.com.ua/equipment/osmotr-i-reabilitatsiya/golem-2r.html компанії «TG Health» ви зможете вигідно замовити кращі моделі чеського виробника Golem.

Види медичних кушеток

Медичні кушетки діляться на три підкатегорії - оглядові, масажні та фізіотерапевтичні. Оглядові кушетки є майже у всіх медичних установах. По-перше, її можна експлуатувати під час первинного та подальшого оглядів пацієнта. Здебільшого вони мають якісне полімерне порошкове покриття, за рахунок чого дані моделі прослужать не один рік.

Каркас має полегшену конструкцію, виконану з тонкостінного сталевого профілю, з нанесенням екологічно чистої фарби.

Масажні кушетки призначені безпосередньо для масажу. Відмінність даної кушетки від оглядової полягає в тому, що протягом довгого часу позиція повинна витримувати великі навантаження. Тому найчастіше дані моделі виконуються з посиленим каркасом. Можлива додаткова комплектація - валики для рук і ніг, спеціальний виріз для особи.

Головне завдання медичної кушетки - розташувати пацієнта так, щоб його тіло було повністю розслаблено. 

Фізіотерапевтичну кушетку варто вибирати уважно. Адже на ній будуть проводитися безпосередньо процедури. Каркас повинен бути дерев'яним, тому що на даній моделі буде проводитися, наприклад, ЕКГ. Також слід вибирати зручну фізіотерапевтичну кушетку, тому що пацієнту при проведенні процедури необхідно провести в стані лежачи довгий час.

Відмінності медичних кушеток

Медичні кушетки відрізняються природно за видовою приналежністю (оглядова, масажна, фізіотерапевтична), далі за кількістю додаткових секцій (піднімаються), по виду каркаса (складний / не складний), товщина набивання, кріплення оббивки до ложу, додаткова комплектація (валики для рук і ніг, виріз для особи, кріплення для підвісного ящика).

Отже, можемо зробити висновки, що певного алгоритму у виборі медичних кушеток не існує. В цьому випадку краще за все звертати увагу на свої потреби, бюджет і специфіку організації.