Дитяча піжама - правильний одяг для дитячого сну

Для нормального розвитку дитини необхідно організовувати здоровий і безпечний сон. Завдання кожного з батьків - подбати про якість ліжка, постільної білизни і піжами. Саме від цих складових залежить безпека дитячого сну. Піжама - важлива частина нічного відпочинку в будь-який час року, якою не можна нехтувати.

Якісний одяг для відпочинку не доставить дискомфорту. В піжамі, придбаній в інтернет-магазині https://coolton.com.ua/ у будь-якому положенні дитина зможе відчувати себе зручно, не буде перегріватися чи замерзати. Такий одяг для сну позитивно впливає на здоров'я, емоційний та психологічний стан.

Чи потрібна піжама дітям?

Про це замислюються всі батьки. У гардеробі будь-якої дитини має бути присутня зручна піжама. Її покупка - це відповідальний момент, який потребує спеціальних знань. Такий одяг виконує наступні функції:

  • виховує у дітей звичку лягати спати в певний час;
  • дарує комфортні відчуття;
  • дає відчуття тепла, захищеності;
  • приносить задоволення від сну;
  • допомагає підтримувати гігієну.

З раннього віку дитина повинна розглядати переодягання в піжаму, як підготовку до сну. Так батькам набагато простіше привчати дітей до режиму, при цьому вдається заощадити багато часу і сил під час підготовки до відпочинку.

Зазвичай дітей доводиться годинами готувати до сну. Вони рідко відчувають втому, їм хочеться і далі веселитися, але не варто порушувати правила. Можна створити ритуал підготовки до сну. Необхідно вмиватися, переодягатися в улюблену піжаму. Згодом дитина звикне в певні години лягати спати. Така підготовка стане справжньою грою, яка дозволить швидко виробити звичку.

Характеристики якісної дитячого піжами

Вона повинна відповідати певним критеріям. Тільки в цьому випадку цей вид одягу заслуговує увагу покупця. Батьки повинні знати і вміти правильно підбирати її:

  • стійка до парової обробки і хімічного впливу порошків тканина;
  • комфортна, легка, не обмежує рухів;
  • всі шви ретельно обробляються;
  • використання тільки безпечної фурнітури;
  • тканина повинна бути гігроскопічною, гіпоалергенною, м'якою;
  • прекрасна паро- і повітропроникність;
  • відрізнятися привабливим і стильним виглядом.

Якщо одяг відповідає цим критеріям, його можна сміливо купувати. Якість особливо важлива для дитячої шкіри, яка дуже чутлива і ніжна. Добре, якщо на тканині присутній привабливі зображення, які зацікавлять увагу дитини.

Безпечні матеріали для піжами

Тканини повинні відповідати певним критеріям. Тільки в цьому випадку їх можна використовувати для пошиття дитячого одягу. Важливо, щоб в подальшому вироби не електризувалося, мали якісні застібки і відрізнялися високою безпекою. Перевага віддається тканинам, створеним на основі бавовни, фланелі або сатину.

Серед лідерів залишається бавовна, з якої створюється зносостійкий одяг. Вироби з цього матеріалу чудово підійдуть для дітей з чутливою шкірою. Бавовна забезпечує правильну циркуляцію повітря, не викликає алергію. Для холодної пори найкраще підходить трикотаж, футер, фліс. Але є деякі особливості. Фліс хоч і теплий, але перешкоджає тому, щоб шкіра добре дихала. Так що піжама з такого матеріалу не підходить маленьким дітям.

Якщо у дитини занадто чутлива шкіра, краще всього вибирати одяг для якісного сну з куліра. Такий матеріал не тільки захищає від роздратування, але і перешкоджає появі різних висипань, і все завдяки натуральному складу. До того ж подібні тканини допомагають підтримувати гігієну. 

Для використання одягу протягом усього року підійде така тканина, як інтерлок. Вона є одним з видів трикотажу, тільки відрізняється антиусадочними властивостями, підвищеною зносостійкістю.

Тканини, яким віддається перевага, повинні бути міцними. Діти часто мнуть, розтягують речі, тому їх доводиться часто гладити, прати. Тканини зобов'язані витримувати численний вплив гарячої води, тертя. Вони не повинні деформуватися, линяти відразу після першого прання.