Як вибрати автошколу

Вибір автошколи - відповідальний крок. Адже хочеться не тільки отримати водійське посвідчення, але і дійсно стати хорошим водієм, дізнатися всі тонкощі і нюанси керування автомобілем при будь-яких дорожніх умовах.

На жаль, в гонитві за прибутками багато автошкіл втрачають якість навчання. І це прикро, адже від кожного учасника дорожнього руху залежить багато чого, і інколи навіть людське життя! І якщо вам потрібна дійсно хороша автошкола у Львові, LeoGart - це оптимальний варіант, адже тут саме тут застосовується інноваційна індивідуальна методика навчання під орудою досвідчених інструкторів, а до послуг учнів комфортні технічно обладнані навчальні аудиторії і сучасний автопарк.   

Як проходить навчання

За сучасними стандартами навчання повний курс складається з теорії і практики (водіння на автодромі і по місті). До теорії входять наступні дисципліни:

  • правила дорожнього руху;
  • профільне право;
  • основи поведінки на дорозі;
  • основи першої медичної допомоги;
  • теорія безпечного водіння;
  • правила експлуатації транспортного засобу;
  • основи правильної перевезення вантажів і пасажирів.

Переконайтеся в тому, що всі ці години передбачені навчальним закладом і що всі вони включені у вартість навчання.

Також варто заздалегідь поцікавитися, як проходять заняття теорією. Як виглядають навчальні класи, чи добре вони обладнані? Чи є навчальні посібники і наочні матеріали і в якому стані вони знаходяться? Також слід уточнити, по скільки людей формуються групи. Оптимальна кількість - не більше 25. В цьому випадку викладач зможе приділити увагу кожному. Крім того, потрібно, щоб заняття в день були більше двох годин.

Що стосується практики, то тут потрібно звернути увагу на оснащення автодрому і автопарку. По-перше, вони повинні бути у автошколи своїми. Адже якщо доводиться орендувати машини і майданчик, витрати за це ляжуть на плечі учнів. По-друге, якісно оснащеними і новими. На автодромі має бути все необхідне для відпрацювання основних вправ. Машини - нові, спеціально обладнані для їзди з інструктором.

Прийоми інструкторів

З'ясувати подробиці про кожну автошколу можна на її сайті або зателефонувавши. У школи повинна бути необхідна матеріальна база - обладнані кабінети, комп'ютерні тренажери, автопарк, навчальний майданчик для виконання вправ. Останньому потрібно приділити особливу увагу і побачити його на власні очі до підписання договору.

Буває, що школи мають дуже скромні майданчики, на яких чогось не вистачає, наприклад, естакади. Інструктори будуть розповідати учням, що навчать їх виконувати заїзд на естакаду на найближчому пагорбі, але такі заяви не варто навіть слухати. Естакада на майданчику бути повинна, і якщо її немає, то навряд чи з усім іншим у цій автошколи буде порядок.

Потрібно також з'ясувати і деталі того, як проходить теоретичне навчання. Найчастіше за фактом воно включає в себе кілька годин занять, на яких розбираються тільки ситуації на дорозі, що зустрічаються в квитках на теоретичному іспиті. А в школі вас повинні навчити надавати першу медичну допомогу аж до непрямого масажу серця, користуватися вогнегасником і домкратом, знати принципи роботи основних механізмів машини.

Поради

  • Перед підписанням договору перевірте документи автошколи, її ліцензію.
  • До початку навчання уточнюйте повну суму, яку вам доведеться заплатити. Це потрібно, щоб після не виникла необхідність доплачувати за паливо, подачу машини, підручники і нести інші дрібні витрати.
  • Подивіться на навчальні класи, обладнання, майданчик для виконання практичних вправ, поговоріть зі співробітниками та учнями школи, почитайте відгуки в Інтернеті. Це дозволить отримати повну картину.
  • Обговоріть заздалегідь графік навчання, познайомтеся з автопарком школи. Добре зважте - йти вчитися на машині з автоматичною або механічною коробкою передач. Перше простіше, але тоді у вас не буде права керувати автомобілем з МКПП.
  • З'ясуйте, як проходить здача іспитів, в якому саме підрозділі, чи надає школа автомобіль на час іспиту.