Поради по догляду за фільтром зворотного осмосу

Не всім щастить з водопостачанням, і не у всіх з крана ллється чиста артезіанська вода. Деякі мешканці багатоквартирних будинків змушені перебувати в постійній напрузі через відсутність бажаної якості даного ресурсу. Неприємний запах хлору, каламутність, тонка плівка на воді...

Тут на допомогу приходять побутові фільтри для води. Їх видів існує досить багато. Для очищення рідини не дуже хорошої якості ідеально підійде фільтр зворотного осмосу. Це одна з найпрогресивніших систем очищення води в домашніх умовах. А саме зараз компанія Вода в Дом пропонує дане обладнання з суттєвою знижкою! 

Інформації про системи зворотного осмосу досить багато і все більше споживачів розуміють їхню перевагу над іншими очисними установками. Вони прості в обслуговуванні, але, як будь-яке обладнання, вимагають правильної експлуатації і обслуговування.

Вчасна заміна картриджів

При покупці побутових фільтрів для води додається інструкція, де вказано термін служби і ресурс змінного елементу. Картриджі попереднього очищення змінюють 1 раз в три місяці. Мембрану (в залежності від моделі) необхідно замінити через 1 1,5 року.

Вплив складу води на ресурс мембрани

В інструкції до фільтру вказані характеристики вхідної води, при якій мембрана буде працювати ефективно. Якщо вода не відповідає цим нормам, термін служби мембранного елемента і картриджів значно скоротиться.

Тиск

Ме6мбрана вимагає створення певного тиску (3-6 атм) в трубопроводі, який зазначено в супровідній документації. Якщо тиск нижче, то рекомендовано придбати помпу. У разі підвищеного тиску - необхідний підбурюючий редуктор.

Правильна промивка фільтра

Алгоритм дій наступний: з фільтра необхідно дістати картриджі і мембрану, в колбу кладемо дезінфікуючу таблетку, закручуємо її і вистоюємо 10-15 хвилин, після чого відкривамо кран для промивки водою. Через 2-3 години повторюємо процедуру, допоки не щезне специфічний запах.

Мінералізатор

Цей пристрій використовується як додаткове обладнання. З його допомогою відбувається насичення води корисними мінералами, необхідними для організму людини.

Уф-лампа

За допомогою лампи Уф-випромінювання відбувається видалення з води забруднень біологічного характеру.

Структурізатор

Установки можуть оснащуватися додатковим модулем, функція якого полягає в нормалізації структури води. Метод заснований на природних фізичних процесах.

Що робити при тривалій відсутності власників житла

Необхідно перекрити кран на вході в систему. При зупинці експлуатації обладнання понад 3 тижнів рекомендовано провести дезінфекцію.