Важливі нюанси догляду за рулонним газоном

Рулонний газон являє собою шар дерну з пророслою газонною травою, який відразу готовий до укладання. На підготовлену поверхню рулонний газон укласти досить просто, тому він ідеально підходить для організації прибудинкової території приватних володінь з невеликою площею.

Якщо ви і ваша сім'я є прихильниками активного відпочинку та ігор на відкритому повітрі, то за допомогою рулонного газону ви зможете швидко втілити свою мрію в реальність і якісно облаштувати свою прибудинкову територію. Достатньо лише на сайті https://topiar.ua/produktsiya/rulonniy-gazon/ звязатися з менеджерами компанії ТОПИАР, і замовити матеріал найвищої якості та його укладку. 

Однак газон з рулонної трави все-таки потребує догляду і турботи. Навіть якщо ви абсолютно правильно провели укладку газону, то його все одно в подальшому доведеться постійно стригти і поливати.

Догляд після укладки

Вкрай важливо в перші 2-3 тижні після укладання газону ретельно стежити за станом трави. Кожен день її необхідно рясно поливати (можна 2 рази вранці і ввечері), а також підгодовувати біодобавками і комплексними добривами. Поливати необхідно з розрахунку 30-35 літрів води на добу на кожен квадратний метр газону. При поливі стежте, щоб не утворювалися калюжі. Саме в цей період здійснюється проростання кореневої системи до грунту.

На першому тижні після укладання необхідно стежити, щоб грунт під газоном був завжди вологим. З другого тижня можна, крім поливу, приступати до підгодівлі і стрижці газону.

Підгодівля полив і перша стрижка

Підгодовувати необхідно мінеральними добривами з підвищеним вмістом азоту. Першу стрижку можна проводити при зростанні трави понад 4х сантиметрів. Надалі можна і зменшити висоту газону. Перша стрижка повинна проводитися строго поперек напрямку укладання рулонного газону.

Взагалі стрижку в весняно-осінній час можна проводити раз на тиждень, а в посушливі літні місяці 1 раз в 14 днів. Варто також знати, що регулярна стрижка трави не дозволяє газону рясно заростати бур'янами, так як в цьому випадку газонна трава на порядок краще розростається і блокує ріст бур'янів.

До четвертого тижня газон повністю готовий до експлуатації. Однак, для того щоб він вас все так же радував його необхідно регулярно: поливати, підстригати і підгодовувати.

Полив необхідно проводити з розрахунку 10 літрів води на 1 метр квадратний газону. При цьому не варто занадто часто заливати газонну траву. Поливи необхідно чергувати з підсушенням грунту. Це зміцнює кореневу систему газону. Проводити полив краще вранці або у вечірній час, коли ще немає прямих сонячних променів.

Регулярна стрижка є ще однією обов'язковою умовою, необхідною для отримання ідеального газону. На етапі активного росту трави стрижку необхідно проводити не рідше 1-го разу на 7 днів. При цьому, для отримання оптимального результату, потрібно намагатися, щоб висота трави була однакова по всій площі газону.

Не варто забувати про добрива для газонної трави. У весняно-літній період газон краще підгодовувати добривами з високим вмістом азоту фосфору і калію. З їх допомогою трава буде краще рости, не хворітиме і не буде давати розвиватися бур'янам.

Інші заходи догляду за газоном

Крім того, в кінці осені потрібно прибрати з газону все опале листя. Під листям дуже довго зберігається волога, а це призводить до розвитку різних грибків, що вкрай негативно може позначитися на стані газону по весні.

Взимку, щоб не пошкодити коріння газонної трави, не рекомендується ходити по газону.

Крім цього, необхідно щорічно за допомогою звичайних вил або іншого садівничого інвентарю проводити аерацію (проколювання) газону, щоб повітря краще проникав у ґрунт.