Що потрібно знати про машинну штукатурку

Оздоблювальні роботи в будівництві постійно вдосконалюються. З деяких пір штукатурка стін, стель, фасадів будівель стала виконуватися механізованим способом з використанням спеціальних машин.

Це значно прискорює ведення оздоблювальних робіт, і економить матеріали. Крім цього, виконана машинним методом штукатурка виходить оптимально рівною. А замовити послугу машинна штукатурка в Києві ви зможете в компанії V&S Comfort.

Вирівнювання будь-якої поверхні штукатурними складами з використанням спеціального обладнання підійде для багатьох об'єктів будівництва. Але найбільш актуальною обробка машинним способом стає, коли вона проводиться на великих об'єктах будівництва. У цьому процесі людина виступає лише в якості оператора, основну роботу (підготовка складу, подача його під тиском) виконують машини.

Плюси машинної штукатурки

Механізована штукатурка стін має свої плюси і мінуси. Великою перевагою є швидкість обробки, можливість замінити важку фізичну працю на більш легку. При цьому якість роботи тільки підвищується.

Штукатурка стін машинним способом дозволяє діяти швидко, поверхня виходить рівнішою, ніж та, де застосовується ручна обробка.

При ручному нанесенні суміш готують невеликими порціями, інакше вона застигне через 50 хвилин. При цьому обробка йде повільно, і якість її страждає через нерівномірне засихання штукатурки, що в подальшому може призвести до нерівностей, тріщин.

Таким чином, машинна штукатурка стін, а також інших площин має безліч переваг:

  • підвищена продуктивність праці;
  • отримання більш рівної і гладкої поверхні навіть в чорновому варіанті, що значно економить час на вирівнювання (відміну від ручного накидання - процес триває приблизно в 5 разів менше);
  • механічне нанесення штукатурки проходить швидше, ніж при ручній обробці;
  • загальні витрати на оплату праці знижуються вдвічі в порівнянні з виплатами при оштукатурюванні вручну в зв'язку зі зменшенням кількості залучених робітників;
  • суміш, отримана механізованим способом, має однорідну консистенцію завдяки змішуванню в постійному режимі, що виключає появу дефектів на поверхні в майбутньому;
  • покращене з'єднання (адгезія) розчину з поверхнями завдяки більшій силі удару і швидкості його накидання при машинній обробці;
  • висока міцність, якість з'єднання забезпечується за рахунок ретельного дотримання технології процесу.

Витрати на основний будівельний матеріал завжди зменшуються, коли береться більше дешевої сухої суміші, якщо тільки вона призначена для машинної обробки. До того ж її потрібно менше в зв'язку з тим, агрегатні вузли машини, перемішуючи склад, насичують його повітрям, він стає об'ємніший.

Незважаючи на безліч плюсів, у використання цього методу обробки є один мінус - висока вартість обладнання. При виконанні разових робіт в невеликих приміщеннях купувати його не слід, вигідніше взяти в оренду, запросити майстра з цим апаратом.