Нюанси вибору міжкімнатних дверей

Вибір якісних міжкімнатних дверей таїть в собі безліч «підводних каменів», дізнатися про які краще до покупки. Змінюючи міжкімнатні двері в квартирі, більшість людей звертають увагу в першу чергу на дизайн, колір і ціну. Про якість же починають замислюватися тільки тоді, коли щось трапляється.

Ось тут і з'ясовується, що видатний дизайн перестає мати значення, якщо двері елементарно не виконують свої функції, а декоративна поверхня відшарувалася або потріскалася. Ставлячи собі за мету вибрати кращий дверний комплект, не ставте в пріоритет тільки зовнішній вигляд. Хороші міжкімнатні двері повинні бути перш за все якісними, гарантовано зберігаючи ідеальний стан на протязі всього терміну експлуатації. Якщо перейти на сайт інтернет-магазину dveri-pol.com, то ви знайдете саме такі вироби, причому по досить привабливій ціні.

Довговічність дверної конструкції визначається матеріалами, з яких вони виготовлені, конструкцією і способом декоративного оздоблення. Щоб зрозуміти, скільки прослужить нові двері, наскільки міцна її конструкція, чи виправдовується ціна експлуатаційними характеристиками, слід розібратися з їх видами (підвидами) і особливостями.

Види дверей і їх довговічність

  • Двері з плівковою обробкою - найбільш бюджетний варіант. Різняться за конструкцією і типом декоративної плівки на: ламіновані, з ПВХ обробкою і двері екошпон.
  • Ламіновані двері прийнято вважати найменш довговічними виробами. Їх покриття - це меламіновий папір. Однак, є маса прикладів, коли при дбайливої ​​експлуатації такі двері служили по 10 років. Але в звичайних умовах треба розраховувати років на 5 максимум, тому часто їх використовують як тимчасовий варіант. Основною перевагою є низька ціна, при цьому двері мають сукупністю властивостей, важливих для споживача: легка і міцна конструкція; прийнятний рівень шумоізоляції, що забезпечується стільниковим наповненням; різноманітність кольорів обробки, що дозволяє підібрати двері під інші предмети інтер'єру. Слабким місцем, традиційно, є кромка полотна.
  • Двері з ПВХ покриттям - більш довговічний аналог ламінованих дверей. За такої конструкції, ПВХ плівка (за рахунок своєї міцності) дозволяє використовувати ці двері в інтенсивнішому режимі. Також на експлуатаційних характеристиках цих дверей позначається і метод нанесення покриття: полотно закутується плівкою по бескромочной технології. З огляду на відмінну стійкість ПВХ до стирання, ударних навантажень і підвищеної вологості, можна стверджувати, що якщо не піддавати двері екстремальних навантажень, вони легко протримаються 10 років і більше.
  • Двері з покриттям з екошпону - найбільш просунуті двері з розряду плівкових. По-перше, у них більш досконала конструкція полотна - воно збирається з окремих частин, кожна з яких обертається екошпон окремо, без кромок, до збірки. Це так звані царгові або збірні полотна. По-друге, сам екошпон - один з кращих інноваційних матеріалів обробки, розроблений японськими технологами. Особливий склад на основі натуральних смол і волокон деревини робить екошпон екологічно безпечним, міцним як плівка на основі ПВХ і дуже схожим на поверхню натурального дерева. Вартість дверей екошпон ненабагато вище дверей ПВХ. Але до їх достоїнств додається цікавий сучасний дизайн. Встановлюючи такі двері в квартирі, можна розраховувати на термін експлуатації до 10 років.
  • Шпоновані двері - відмінний варіант для міських квартир. За дизайном вкрай різноманітні. За конструкцією можуть бути збірними, фільонками, зі склом триплекс. Внутрішньо наповнення таких дверей в основному з масиву хвойних порід або LVL бруса підвищеної міцності. Шпон наклеюється на підкладку з МДФ - матеріал з вкрай стійкими розмірами, в тому числі при перепадах вологості і температур, а головне, екологічно безпечний. В цілому, хороші шпоновані двері за своїми споживчими якостями не поступаються масивним, а термін служби може доходити до 20 років.
  • Двері з масиву - в цій категорії всі двері, виконані з 100% масиву дерева. Як не крути, а натуральне дерево - найкращий і найдорожчий матеріал, але у натуральності є зворотна сторона: дерево примхливе і з ним потрібно вміти працювати. У цьому людство накопичило величезний досвід. Технології давно відпрацьовані, і не змінювалися вже багато років. Головне, це точно дотримуватися параметри процесу на кожному етапі: від заготівлі та сушки сировини до фінішної обробки готового виробу.