Логістика: значимість, і пошук надійної компанії-перевізника

Будь-яка компанія, що займається виробництвом і реалізацією товарів, стикається з питаннями логістики, тому як без вантажоперевезень повноцінно розвиватися і заробляти не вийде. Великі підприємства обзаводяться власним автопарком і логістичним центром, інші - користуються послугами перевізників.

Попит на вантажоперевезення росте з кожним роком, як і число логістичних компаній. Але далеко не всі дають гарантії і сумлінно виконують зобов'язання, тому до вибору перевізника варто підійти грунтовно. Що враховувати при виборі логістичної компанії і як знайти надійного партнера, далі розглянемо більш докладно.

На вітчизняному ринку зараз багато транспортно-логістичних компаній, і якщо ви хочете бути впевнені в надійності і вигідності вантажоперевезення як по Україні, так і за її межами, обирайте співпрацю з ПАН ЛОГІСТИК, тут ви знайдете детальну інформацію про дану компанію, її послуги і контактні дані.  

Як давно працює компанія?

Перше, на що варто звернути увагу при виборі логістичної компанії - це досвід її роботи на ринку вантажоперевезень.

Необхідно уточнювати, як давно компанія займається перевезеннями і чи є у неї постійні клієнти, які задоволені сервісом. Якщо компанія на ринку не перший рік, всі робочі процеси у неї давно налагоджені. У таких компаніях є чітка схема організації перевезення, ретельно опрацьовані маршрути і договірні зобовязання.

Але не варто нехтувати послугами молодих компаній, оскільки багато з них цілком перспективні. Користуючись послугами таких компаній можна непогано заощадити бюджет. Центру потрібно розвиватися, тому на перших порах він знижує ціни на послуги, що надаються. Головне, уважно перевірити документацію і складений договір.

Пропоновані послуги і їх якість

Важливим критерієм вибору логістичного центру залишається перелік надаваних послуг. Деякі компанії мають вузько направлений профіль і доводиться шукати ще одних посередників, тим самим витрачати дорогоцінний час.

Щоб заощадити на перевезенні і отримати якісний сервіс, фахівці рекомендують співпрацювати з великими логістичними центрами, які надають повний спектр обслуговування. Ці центри працюють над вирішенням усіх організаційних питань і беруть всі турботи на себе, власнику залишається тільки сплатити перевезення і дочекатися товар.

Якщо ж співпрацювати одночасно з декількома компаніями, то в разі непередбачених ситуацій виникає маса додаткових проблем. Доводиться шукати винуватця і зазнавати збитків, що негативно позначається на репутації самого замовника.

Репутація логістичного центру

Крім основних критеріїв необхідно оцінювати і репутацію перевізника. Тим більше, що зробити сьогодні це дуже просто, на підставі опублікованих на сайті відгуків.

Якщо клієнти залишилися задоволені обслуговуванням вони обов'язково порекомендують компанію знайомим і поділяться своїми враженнями про співпрацю. Аналогічна ситуація складається і в разі невдоволення, коли компанія зриває терміни або привозить зіпсовану продукцію.

На такі моменти обов'язково потрібно звертати увагу, навіть при виборі великих логістичних центрів, тому що відома назва зовсім не гарантує хороший сервіс.

Ціновий критерій

Розцінки на вантажоперевезення в різних логістичних центрах може істотно відрізнятися, тому якщо порівняти різні варіанти, можна знайти більш вигідну пропозицію.

Деякі компанії користуються розкрученою репутацією і встановлюють завищені розцінки. Щоб не потрапляти на такі хитрощі, потрібно заздалегідь вивчати прайс на послуги, що надаються і уточнювати, як формується ціна і що в неї входить.

Часто трапляються ситуації, коли спочатку заявлена ​​ціна виростає за фактом перевезення в кілька разів. Для цього потрібно уважно читати всі пункти договору і по можливості особисто відвідати офіс логістичного центру.