Клінкерна термопанель - оптимальний варіант зовнішнього оздоблення будинку

Фасадні термопанелі для зовнішньої обробки будинку - це супер сучасний матеріал, що дозволяє за короткий час відновити вигляд Вашого будинку і зробити його теплішим.

Що таке фасадні термопанелі

Оздоблення фасаду клінкерною плиткою сьогодні є досить поширеним варіантом. Будинок, облицьований клінкером, виглядає солідно і елегантно. Різноманітність кольору і фактури поверхні цього матеріалу дозволяє реалізувати будь-який дизайнерський задум. Облицювання з клінкерної плитки буде до лиця і респектабельному особняку і скромному будинку економ класу.

Таке облицювання виконується «мокрим» способом, тобто кожна плитка штучно клеїться на цементний клей (з гарною адгезією) окремими елементами. Крім цього, перед приклеюванням потрібно підготувати поверхню. Якщо будинок не вимагає утеплення, досить поштукатурити будинок фасадною штукатуркою. А ось при необхідності утеплення, утеплювач клеїться на спеціальний клей, дюбелюєтся і армується сіткою і клейовим шаром, після чого укладається плитка.

Облицювання клінкерною плиткою «мокрим» способом більш трудомістке і зумовлює додаткові витрати на підготовку поверхні. Менш витратним способом облицювання фасаду клінкерною плиткою є вибір фасадних термопанелей. А задля якісного утеплення фасаду замовити монтаж термопанелей ви можете в компанії "РОЯЛ ФАСАД".  

Фасадні термопанелі складаються з утеплювача і клінкерної плитки, що приклеюється в заводських умовах на спеціальний клей. Монтуються фасадні термопанелі безпосередньо на стіну на дюбель-цвяхи або саморізи. Збираються термопанелі легко і швидко за системою шип-паз як дитяче лего. Шви потім затираються фасадною затиркою для швів. Монтаж можна проводити самостійно, це не вимагає залучення фахівців, що дозволяє знизити витрати.

Фасадні клінкерні термопанелі- це одночасне утеплення, захист і облицювання фасаду і цоколя будівлі.

Переваги термопанелей

  • Одночасне утеплення і облицювання.
  • Зручність монтажу. Вироби мають малу вагу і велику площу, завдяки чому робота йде швидко. Матеріал легко піднімати на висоту і різати. Панелі мають замкові з'єднання, за рахунок чого вони легко стикуються і тримаються надійно. Не вимагають посилення фундаменту.
  • Термопанелі легко переносять перепади температур (витримують до 300 сезонних падінь), не бояться вологи, не гниють і не уражаються грибком і цвіллю.
  • Через відсутність «мокрих» процесів монтаж можна робити цілий рік.
  • У складі клінкерних матеріалів для оздоблення фасаду будинку немає вапна і солей, тому висоли не утворюються. Гарантована стійкість кольору обробки навіть при вкрай несприятливих зовнішніх умовах.
  • На тлі інших видів обробки, фасадні панелі з клінкерною плиткою - гідний варіант при високому зовнішньому ефекті. Не потрібно проводити регулярний ремонт, а період поступового руйнування термопанелей досягає до 50 років в залежності від виробника. Кожен дає свою гарантію.

Дуже важливо при утепленні цими матеріалами, щоб товщина утеплювача відповідала нормативу по опору теплопередачі регіону. Потрібно підібрати таку товщину утеплювача, щоб в найхолодніший місяць «точка роси» (коли пара перетворюється в воду, тобто конденсується) потрапляла саме в зону утеплювача. В цьому випадку волога без проблем віддалиться з утеплювача. У разі, коли товщини утеплювача не вистачає і «точка роси» випадає в основний стіні, то вологи складніше буде вибиратися з конструкції.

І ще, коли в будинку є нормально працююча вентиляція, зайвій парі буде простіше вийти саме через неї, ніж через стіну. 

Фасадні і цокольні термопанелі - види і характеристики

Бувають три види термопанелей:

  • Пінополіуретан (ППУ)
  • Пінополістірол (ППС)
  • Екструдований пінополістирол (ЕППС)

Для фасаду будівлі найкраще використовувати термопанелі на основі пінополістиролу. ППС найстабільніший матеріал (в порівнянні з ППУ і ЕППС).

Для цоколя краще використовувати термопанелі на основі ЕППС. ЕППС не боїться вологи і має найвищі показники міцності на відрив і стиснення.

Термопанелі ППУ можна використовувати як на фасаді і цоколі. Але потрібно мати на увазі, що ППУ матеріал не стабільний, і при високих температурах має властивості розширюватися і звужуватися. І з часом на стиках панелей можуть з'являтися тріщини, або панель зовсім може вигнути.

При виборі в сторону термопанелей з ППУ, панель повинна мати тверду основу (ЦСП, СМЛ). Тільки в цьому випадку можна зменшити ризики.