Користь великого тенісу для дітей, і з якого віку займатися

Великий теніс по праву вважається одним з елітних видів спорту. Ця дисципліна завойовує серця спортсменів і глядачів з кінця дев'ятнадцятого століття і з часом його популярність тільки зростає.

Великий теніс для дітей допоможе дитині підвищити витривалість і зміцнити мускулатуру. Щоб стати професійним спортсменом починати заняття потрібно з самого раннього віку.

У цій статті ми розглянемо, яким дітям підійде цей спорт, яку користь він несе для дитячого організму, з якого віку необхідно записуватися в секцію, а якісний тенісний одяг, а також інші аксесуари вигідно можна купити на palmsshop.com.ua.

Що дає дітям великий теніс

Великий теніс входить до числа олімпійських видів спорту, а це значить, що вирішивши віддати свою дитину в секцію, батьки повинні бути готові до серйозних навантажень, адже виростити справжнього чемпіона можна тільки шляхом посилених тренувань і значних обмежень.

В першу чергу слід відзначити що великий теніс відноситься до безпечних видів спорту. Тут немає прямого контакту з іншими гравцями.

Також серед переваг великого тенісу для дітей і підлітків можна виділити:

  • Підвищення витривалості;
  • Загартування характеру;
  • Поліпшення зору;
  • Розвиток реакції;
  • Розвиток моторики;
  • Зміцнення м'язів.

З огляду на той факт, що великий теніс є індивідуальним видом спорту, вчасно тренувань дитина розвиває самостійність і вчиться приймати непрості рішення. Ці якості дуже корисні в дорослому житті, а значить, навіть не ставши чемпіоном юний тенісист обов'язково стане лідером в майбутньому.

Яким дітям підійде великий теніс

Перш ніж віддавати дитину у великий теніс необхідно зрозуміти чи підходить йому цей вид спорту. Якщо ваш малюк повільний і нерасторопен, не володіє швидкою реакцією і не прагне до суперництва з однолітками, на жаль великий теніс не для нього.

Багато батьків роблять велику помилку, віддаючи таких хлопців в секції тенісу, сподіваючись, що малюк зміниться і придбає сильний характер і швидку реакцію. Але як показує практика, все закінчується стресом для малюка і його відмовою відвідувати заняття.

Великий теніс точно підійде вашій дитині якщо він:

  • Може зловити раптово кинутий йому м'яч;
  • Може довго грати на дитячому майданчику і не проситься додому;
  • Не любить командні ігри і прагне до суперництва.

При цьому на відміну від інших видів спорту, в тенісі зовсім не важливі статура, вага і рівень фізичної підготовки. Цим видом спорту можуть займатися як високі, так і низькорослі хлопці.

Також в цьому спорті немає пріоритету для хлопчиків і для дівчаток. Якщо ви все-таки сумніваєтеся, чи підійде цей вид спорту вашій дитині, ви можете пройти спеціалізований тест, який визначить до якої спортивної дисципліни найбільше схильне ваше чадо. Тест можна пройти як самостійно, так і в спеціалізованих центрах.

З якого віку можна починати заняття

Сьогодні серед фахівців немає єдиної думки з якого віку можна починати заняття великим тенісом. У секції приймають дітей від 3 років. Багато тренерів вважають, що в цьому віці заняття у вигляді гри допомагають підготувати дитину до більш серйозних тренувань і навантажень.

Справжні тренування великим тенісом починаються у віці 5 років. Саме в цей час малюк починає розуміти правила гри і відчувати себе справжнім спортсменом. Вибрати секцію великого тенісу ви можете в нашому каталозі секцій.

Але в якому віці ви б не віддали дитину у великий теніс, слід розуміти, що тренування не обмежуються кортами. Батьки повинні докласти всіх зусиль, щоб практикувати заняття великим тенісом і в домашніх умовах. Тільки спільними зусиллями тренера і батьків можна домогтися високих результатів і виростити справжнього чемпіона.

Також потрібно пам'ятати, що перед записом в секцію потрібно оформити спортивну страховку для тенісу, адже без цього документа малюк не зможе брати участь в турнірах.