Свіжообсмажена кава - досконалість смаку!

Кавові гурмани звикли захоплюватися її щедрим на відтінки смаком і багатим ароматом, але далеко не всі замислюються над тим, що сам сорт кави в зернах - це тільки перший етап до отримання того божественного напою, який завоював величезну кількість шанувальників у всьому світі.

Зернова кава: доведення до досконалості!

Безумовно, велике значення для отримання чудового напою мають технології, які використовують плантатори - в цьому не можна анітрохи применшувати їх заслуг. Вони дбайливо вирощують кавові дерева, домагаючись ідеальності зерен за розмірами і щільності; руками збирають урожай, щоб не пошкодити жодного зернятка; очищають і висушують кожне зернятко.

У підсумку вони отримують зелену каву, що володіє певними характеристиками. Але це ще далеко не та зернова кава, яка викликає захоплення у гурманів. Звичайно, у ній міститься повний комплекс всіх необхідних компонентів - білки, протеїни, кислоти, корисні мікроелементи, вітаміни і кофеїн. Єдине, чого в ній не вистачає, - це «включення» активності всіх елементів - обсмажування.

Обсмажена кава не тільки наповнюється щедрим ароматом, але і містить в собі близько 1000 смакових компонентів, компіляція яких і створює неповторний смак самого напою. Таким чином, обсмажування кави - ні що інше, як доведення зерен до досконалості. А купити свіжообсмажену каву найвищої якості ви зможете в інтернет-магазині coffeestory.in.ua. 

Секрети свіжообсмаженої кави

Купуючи каву в зернах в герметично закритій упаковці, кожна людина розраховує на те, що цей продукт перевершить всі очікування. Дійсно, перше, що захоплює після розпакування упаковки - сильний аромат, що миттєво поширюється по всьому приміщенню.

Далі в хід йде кавомолка, а потім і кавоварка або турка. На кожному етапі аромат посилюється, змушуючи з нетерпінням чекати фінального акорду: першого ковтка чудового напою. Погодьтеся, картина цілком природна і, здавалося б, в ній нічого доповнити.

І все ж є одне маленьке «але». Всі ці ефекти значно посилюються, якщо в упаковці - свіжообжарена кава. Це не випадково: всі смакові і ароматичні компоненти мають свою силу тільки перші 3 тижні після процесу обсмажування, потім вони йдуть на спад, а разом з ними і цінні речовини.

Спробувавши лише раз свіжообжарену кави, ви зможете оцінити всі її переваги і стати справжнім її шанувальником!

Переваги кави відразу після обсмажування

  • Арабіка або робуста підсилюють свій аромат вже в процесі обсмажування і зберігають його протягом 3 тижнів.
  • Обжарка розкриває повний букет смакових відтінків, частина яких через час втрачається.
  • Разом з оліями, «розбудженими» обсмаженням, кава в зернах набуває одну з найцінніших властивостей - антиоксидантну, яка має пікове значення безпосередньо після обробки.

Ступеня обсмаження кави і їх відмінні характеристики

  • Слабка (світла). Від світло-коричневого до кольору кориці. Нещільне тіло і легка кислотність. Зерна сухі. Це занадто світла ступінь обсмаження, що не дозволяє каві повністю розкритися.
  • Між слабкою і середньою. Світло-коричневий колір середньої інтенсивності. Кислотність набирає яскравість, тіло напою стає трохи більш щільним. Зерно, як і раніше залишається сухим.
  • Середня. Середньо-коричневий колір. Кислотність продовжує підвищуватися, тіло стає більш щільним. Зерно в основному сухе.
  • Між середньою і сильною. Насичений коричневий колір. На поверхні з'являються дуже маленькі краплі олії. Кислотність поступово знижується, тіло напою практично щільне. Це ідеальний ступінь обсмаження для добре купажованої еспресо-суміші.
  • Сильна (темна). Темно / коричневий / чорний колір. На зерні є краплі олії або воно повністю маслянисте. Тонкі нюанси пропадають. Смако-ароматичні характеристики погіршуються, домінує тіло напою.