8 типових помилок при використанні дитячого автокрісла

Дитяче крісло - це обов'язковий атрибут будь-якої автомобільної поїздки з дитиною. Причому автокрісло має не просто бути присутнім в машині, «щоб не оштрафували», а й відповідати віку, зросту і вазі дитини, а також всім правилами безпечного використання.

Це правильно, що ви збираєтесь купувати дитяче автокрісло в супермаркеті дитячих товарів https://miroshka.zt.ua/, вони там гарантовано комфортні, бездоганної якості, і успішно пройшло всі краш-тести, до тогож саме зараз на деякі популярні моделі знижка до 20%!

Але вони можуть виявитися абсолютно марними і навіть небезпечними, якщо встановити їх неправильно або пристебнути дитину не так, як написано в інструкції. Розберемо найпоширеніші помилки, які зустрічаються при використанні дитячих автокрісел.

Автокрісло з рук

На жаль, гарне автокрісло - штука не з дешевих. І ми прекрасно розуміємо ваше бажання заощадити на ньому, купивши автокрісло з рук у друзів або на сайті оголошень. Однак робити цього не варто.

Автокрісло - це по суті одноразова річ, яку треба замінювати після кожної аварії, навіть невеликої. Коли ви купуєте автокрісло, для прикладу, на OLX, ви не можете знати напевно, чи було воно в аваріях, в яких умовах зберігалося і транспортувалося. Навіть якщо візуально крісло виглядає як нове, його внутрішній шар (найчастіше це щільний пінопласт, який гасить удари) може бути пошкоджений або мати внутрішні тріщини, що означає, що в разі наступної аварії крісло зі своєю функцією просто не впорається.

Крім цього автокрісла володіють певним терміном придатності, а тому крісло, яке не було в аваріях, але до цього сім років пролежало на антресолях, теж може виявитися небезпечним.

Об'ємні куртки та комбінезони

Це предмет вічного конфлікту втомлених батьків і адептів дитячої безпеки. Об'ємний і багатошаровий одяг не забезпечує дитині повної безпеки при їзді в автокріслі. Теплий одяг (наприклад, пуховик) не дозволяє ременям безпеки щільно фіксувати дитину в кріслі, і в разі аварії вони не зможуть її втримати так само ефективно, як якщо б дитина була в звичайному одязі.

Перевірити, чи можна возити дитину в машині в тому одязі, який у неї є, дуже легко. Одягніть на дитину зимову куртку або комбінезон, посадіть її в крісло і щільно затягніть ремені. Потім зніміть з неї верхній одяг і знову посадіть в крісло, не змінюючи довжину ременів. Якщо ремені нещільно прилягають до тіла або провисають, значить, возити дитину в верхньому одязі не можна.

Положення крісла по ходу руху

Багато батьків поспішають перевернути дитяче крісло обличчям вперед - так і огляд краще, і ноги можна витягнути. Однак не поспішайте садити малюка по ходу руху - це може бути небезпечно для його незміцнілого хребта.

Рекомендації щодо того, як довго дитину треба возити проти ходу руху машини різняться, проте зараз Американська Асоціація педіатрів рекомендує перевертати крісло якомога пізніше - бажано у віці трьох-п'яти років.

Положення ременів безпеки

Обов'язково перевіряйте, як пристебнута ваша дитина в автокріслі (якщо вона робить це сама) і чи позиція ременів відповідає інструкції. Ремені не повинні бути перекручені, бовтатися і не повинні бути затягнуті дуже сильно, щоб не доставляти дитині дискомфорт. Вони повинні знаходитися на рівні грудей дитини і ні в якому разі не розташовуватися на його шиї.

Кут

Багато автокрісел мають спеціальний індикатор кута нахилу крісла, який дозволяє визначити, чи правильно воно встановлено. Зверніть увагу, що кут установки крісла змінюється в залежності від віку, зросту і ваги дитини (крісла для більш старших дітей, як правило, встановлюються більш вертикально).

Висота підголівника

Верх підголівника автокрісла повинен дорівнювати з верхівкою дитини. Якщо голова дитини піднімається над підголовником більше, ніж на півсантиметра, то підголівник треба підняти, якщо це його максимальне положення. значить, пора переходити на крісло іншої вікової категорії.

Числові значення, зазначені виробником

Не саджайте дітей, які важать більше 13 кг, в крісла 0 +, або навпаки - дитину до року в крісло, повернене по ходу руху, на якому вказано, що воно підходить дітям від 1 до 4 років.

Ціна не показник якості

При виборі автокрісла краще орієнтуватися на наявні у нього сертифікати і результати краш-тестів: далеко не всі дорогі брендові крісла відрізняються хорошими показниками безпеки. Рівень безпеки крісла не безпосередньо залежить від його вартості, а тому дорожче - не завжди краще.