Ремонт квартири у новобудові

Перед ремонтом

Етапи ремонту в новобудові залежать від початкового стану об’єкта. Нове житло здається з трьома типами обробки:

  • чорнова;
  • передчистова;
  • чистова.

Якщо ви придбали житло з уже виконаними чорновими роботами, то кількість етапів ремонту квартири в новобудові значно зменшиться. У цьому випадку в приміщенні вже проведено наступні роботи:

  • стяжка підлоги;
  • вирівнювання стін;
  • встановлення батарей;
  • прокладка проводки під розетки;
  • розведення сантехніки.

Усі новобудови Львова можна знайти на вебпорталі https://nerukhomi.ua/novostrojki-lvov.

Ще до початку ремонту в новобудові своїми руками уважно огляньте приміщення. Це важливо зробити до підписання акта його передачі новому власнику. Якщо будівельники виконали свою роботу неякісно, ви маєте право вимагати від забудовника безкоштовно усунути виявлені недоліки.

Квартира у новобудові до початку ремонту повинна відповідати вимогам, зазначеним у технічній документації. Наприклад, якщо будівельники криво встановили вікна або не загерметизували шви, то це вина забудовника, а не ваша власна. До початку ремонту в новобудові будівельна організація зобов’язана своїми силами прибрати недоліки або компенсувати вам витрати на додаткові роботи і матеріали. Підставою для цього є договір.

З чого почати ремонт в новобудові

На початкових етапах ремонту в новобудові необхідно виконати наступні роботи.

  1. Встановити в квартирі унітаз, мийку і змішувач, які необхідні для потреб майстрів. Можна використовувати найдешевшу або вживану сантехніку, в яку не шкода зливати залишки розчину і бруд. Надалі, на етапі ремонту ванної в новобудові, ви заміните ці конструкції на більш якісні.
  2. Замінити вхідні двері на більш надійні. Якщо ви детально розпланували кожен етап ремонту квартири в новобудові, то можете самі переконатися, що це досить тривалий процес. Під час ремонту у приміщенні зберігатиметься дорогий інструмент, матеріали. Панельні новобудови здають з дешевими дверима. З чого почати ремонт, не залишає сумнівів: вам необхідні якісні металеві двері з надійним замком.

Кому довірити проведення робіт

Навичками ремонтних робіт володіє багато людей, проте не всі мають можливість ремонтувати житло своїми руками. Зазвичай це пов’язано з відсутністю часу та інструментів.

Спеціалізовані компанії мають все, що потрібно для початку ремонту в новобудові. Зазвичай в цих фірмах штат укомплектовано кваліфікованими дизайнерами і обробниками, а майстри використовують професійний інструмент.