Бетонні підлоги у промислових будівлях — найбільш міцні та довговічні

Промислова будівля має бути зоною комфорту

Словосполучення «промислова будівля» найчастіше асоціюється з сірою, непоказною і непривабливою будівлею, всередині якої багато шуму, пилу, кіптяви, в якій працюють люди в брудних робах і т. д. Так було в далекому минулому. І якщо сьогодні десь ще можна побачити подібну картину, то це, скоріше, виняток із правил, а господареві такого підприємства слід серйозно задуматися про створення комфортних умов праці для своїх робітників. Сучасні промислові будівлі та виробничі приміщення відрізняються не тільки високотехнологічним обладнанням, а й акуратним зовнішнім виглядом. Важливу роль в цьому відіграють підлоги промислових будівель. Бетонна підлога від компанії «Стоунхендж» (вебсайт stonehenge.com.ua), яка є офіційним представником виробника Flowcrete, — це надійність, перевірена часом.

З чого роблять підлоги промислових будівель

Будь-виробничий процес — це дуже серйозні навантаження на підлогове покриття. Тому до підлог у промислових будівлях висувають підвищені вимоги. Вони не повинні руйнуватися, якщо на них впаде важкий предмет або випадково проллється розчинник. Під впливом високих температур підлоги не мають плавитися чи деформуватися. Еластичність підлог дозволить їм зберігати свій первісний вигляд навіть в умовах підвищених вібраційних навантажень.

Виходячи з цього, щоб влаштувати фундамент, а потім і підлоги промислових приміщень, необхідно вибирати найякісніший матеріал, який відповідатиме умовам експлуатації. Таким матеріалом є бетон.

Бетонні підлоги в промислових будівлях — звична класика. Їх використовували протягом багатьох десятиліть фактично безальтернативно. Та й зараз вони залишаються одними з найбільш популярних. До того ж сучасні технології дозволяють зробити з бетонної підлоги надміцне покриття для підлоги. Для цього використовують різні види зміцнювачів, серед яких сухі суміші, які втираються в свіжоукладений бетон для його укріплення.

Силікати або полімери, проникаючи в пори бетону, зміцнюють верхній шар так, що він стає практично непроникним.

Переваги бетонних підлог

Можна отримати бетонні підлоги, які відрізняються морозостійкістю, водонепроникністю та іншими важливими експлуатаційними характеристиками відповідно до вимог технологічного процесу.

Маючи ті ж властивості, що і бетонні, полімерні підлоги при цьому коштують дорожче. До того ж сучасні технології дозволяють захистити верхній шар бетону від швидкого руйнування, роблячи такі підлоги довговічними.

Якщо ж відкинути більшу вартісь, то перевагою полімерних підлог є те, що їм не страшні:

  • хімічні речовини;
  • вібрація;
  • механічні навантаження;
  • перепади температури.